Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Discovery satsar på dramaserie skapad av GW

Publicerad: 14 augusti 2017, 08:24

Foto: Pressbild

Hösten 2018 kommer den nya dramaserien, skapad av Leif GW Persson, att ha premiär på Kanal 5 och Dplay. Huvudrollen spelas av Robert Gustafsson.


Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonYellow BirdDiscovery Networks SwedenViaplayRobert Gustafsson

Discovery Networks beskriver i ett pressmeddelande den nya serien som en "psykologisk dramaserie i krimmiljö".

– Vi bygger vidare på vår dramasatsning genom starka samarbeten med högt kvalitativt fokus tillsammans med de skickligaste kreatörerna. Intresset för lokalt drama är enormt stort och vi är oerhört glada att få vara en del av det här samarbetet med Yellow Bird och de suveräna och oefterhärmliga Leif GW Persson och Robert Gustafsson, säger Axel Eriksson, programdirektör Discovery Networks.

Dramaserien kommer att vara en samproduktion mellan Yellow Bird, Discovery Networks, Viaplay och Nordisk Film. Efter att serien visats på Kanal 5 kommer den att ha premiär på Viaplay.

– Jag är trött på bristen på autenticitet i skildringar av hur polisarbete går till och ville skapa en serie där tittarna får en riktig beskrivning över en mordutredning. Robert Gustafsson är mest känd för att vara rolig men jag är övertygad om att han är en alldeles lysande karaktärsskådespelare, säger Leif GW Persson.

Inspelningarna kommer att inledas under hösten och serien har premiär hösten 2018.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.