Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dispatch International lägger ner papperstidningen

Publicerad: 8 augusti 2013, 13:39

Printversionen skrotas på grund av dålig lönsamhet.

Den Islam-kritiska tidningen Dispatch International går av ekonomiska skäl i graven som papperstidning, men lever kvar på webben. – Vi gör det med tungt hjärta, men bakgrunden är att intäkterna från papperstidningen inte motsvarar utgifterna, meddelar redaktionen som också hävdar att hot och sabotage har förstört ekonomin.


Ämnen i artikeln:

Dispatch International

– Vårt speciella problem är att vi har drabbats av så många  sabotageförsök – särskilt genom att vår webbsida har hackats ­­– att vi  tvingats lägga ner stora summor på att över huvud taget överleva, meddelar Dispartch International på sin hemsida.

– Det har heller inte varit gratis att tidningens chefredaktörer delvis  måste leva under jorden efter attentatet mot Lars Hedegaard 5 februari  2013 och de uppenbara hoten mot Ingrid Carlqvist (chefredaktör).

Tidningen har kritiserats hårt för sin Islam-fientliga hållning.

– Vårt intryck är att den rädsla som har gripit tag i Sverige  kan ha avskräckt folk från att prenumerera på vår papperstidning. Vi har  visserligen skickat ut den så diskret som möjligt, men trots det kan  många ha fruktat för personliga konsekvenser om brevbäraren eller  grannen hade börjat prata. Då är det mycket lättare att klicka in på vår online-utgåva, meddelar redaktionen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Dispatch International

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.