Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ditt Instagram-flöde ändras inte i dag

Publicerad: 29 mars 2016, 06:03

Inga förändringar på Instagram i dag, Facebook Messenger kan bli betal-app och Ann Heberlein fick ändra i kritiserad krönika. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

InstagramFacebook

Instagram-flödet ändras inte i dag
Det har rått närmast panikstämning hos vissa på Instagram eftersom tjänsten ryktades övergå till ett algoritmstyrt flödet i dag, tisdag. Många användare har postat uppmaningar till sina följare om att slå på notifieringar om de vill fortsätta kunna se deras bilder och videoklipp. Men någon förändring sker inte i dag, meddelar Instagram själva. Det handlar snarare om veckor eller månader tills dess att den tidigare aviserade förändringen träder i kraft. Dessutom lovar Instagram att informera användarna i god tid innan man rullar ut den nya flödesalgoritmen, skriver Forbes.

Syftet med förändringen från ett rakt flöde till algoritm-styrt, likt Facebooks, är att användarna i nuläget missar omkring 70 procent av posterna som görs. Oron för att du i framtiden ska missa poster på grund av algoritmen är förmodligen en förhastad slutsats.

Ann Heberlein fick ändra i krönika
Under påskhelgen publicerade GP en uppmärksammad gästkrönika av Ann Heberlein med rubriken "Vi måste tala om islam". Texten fick stor uppmärksamhet och var ett hett debattämne i sociala medier. Bland annat på grund av ett faktafel om religiöst motiverade terrordåd som omskrevs av bland annat Elias Tuffaha hos Feministiskt Initiativ. Heberlein fick ändra i texten. På Facebook skriver hon:

"Medan jag har firat påsk med min släkt har tydligen ett litet drev blåst upp med anledning av ett faktafel som fanns i den text som publicerades i gårdagens GP. En rättad text föreligger inom kort på GP:s webb. Faktafelet består i att de ytterst väsentliga orden "arresterade misstänkta för terroraktiviter" fallit bort. Dettta beklagar jag djupt. Naturligtvis begicks inte 395 enskilda religiöst motiverade terrorDÅD 2014, det som avses är att 395 personer blev GRIPNA misstänkta för religiöst motiverade terroraktiviteter".

Facebook Messenger kan bli betalapp
I framtiden kan du eventuellt betala för varor och tjänster direkt i Facebook Messenger. Ny källkod skvallrar nämligen om planer för en mobil betalningsfunktion inbyggd i den meddelandetjänsten, skriver The Information. Därmed skulle Facebook ta upp kampen med Apple Pay, Samsung Pay och andra på den växande marknaden för mobila betalningar.

TV3 flyttar "Cirkus Magaluf"
Efter svaga tittarsiffror i linjär-tv kommer TV3 hädanefter att enbart visa sin dokusåpa Cirkus Magaluf på webben, skriver Expressen.
– "Cirkus Magaluf" är primärt ett Play-format för oss, som har gjort ett gott arbete linjärt för att lansera formatet för våra tittare. Nu väljer vi att lägga Cirkus Magaluf enbart på TV3 Play där det har hittat en stor publik. Från och med måndag kan alla Cirkus Magaluf-fans följa programmet på TV3 Play, säger TV3:s programdirektör Karin Stjärne till sajten.

Nya IT-attacker mot medier
Under skärstorsdagskvällen drabbades flera medier av DDOS-attacker liknande de förra helgen, enligt Sveriges Radio. Det handlade om bland andra Dagens Nyheter, Aftonbladet, Dagens industri, Svenska Dagbladet och Expressen.
– Vi har till och från haft störningar, sa Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Ekot.

Framöver ska incidenter rapporteras till MSB, Myndigheten för samhällskydd och beredskap, rapporterar SVT.
– Vi kommer att väldigt fort kunna bedömma om det är fler som är drabbade vilket vi inte kan göra i dag. Vi kan gå ut med varningar och få en bättre lägesbild. Vi kommer att kunna stödja och göra prioteringar i samhället, säger Richard Oehme på MSB.

The Independent stoppade pressarna
I lördags utkom den sista tryckta utgåvan av den brittiska tidningen The Independent. Framöver kommer den enbart att komma ut i digital form. Endast 59 av de 160 journalisterna som jobbat uteslutande med papperstidningen väntas få nya jobb, antingen på systertidningen "i" eller på nyhetssajten skriver PressGazette.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

InstagramFacebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.