Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Djurgårdens stjärnskott stoppas från tv

Publicerad: 14 april 2008, 08:33

Djurgården försöker skydda Sebastian Rajalakso, 19, från det hårda medietrycket.
Klubben stoppade honom från att vara med i Sportspegeln i går – och han får inte vara med i några andra studioprogram heller.
– Fokuset på Sebastian är enormt. Han måste kunna koncentrera sig på fotbollen , säger   Djurgårdens informationschef Jonas Riedel.


Fyra mål på fyra matcher – Sebastian Rajalaksos dundersuccé i allsvenskans inledning har gjort honom till seriens hetaste spelare. Medierna slåss om att få en pratstund med 19-åringen, som kom från Enköping inför årets säsong.

Efter gårdagens match mot Halmstad bjöd SVT in Rajalakso till Sportspegeln – men Djurgården sa nej. I stället fick SVT intervjua honom på Stockholms Stadion direkt efter matchen.

– Efter Sebastians mål i varje match har det blivit ett enormt fokus på honom och han har fått väldigt mycket förfrågningar från media. Det går inte att åka runt till olika tv-hus och studios, det är ändå fotboll som är huvudsysselsättningen. Det här är egentligen inget märkvärdigt. Vill media prata med Sebastian får de komma till träningar och matcher, där är det fritt fram, säger Jonas Riedel till Resume.se.

Sportspegelns redaktör Tobias Alsing har förståelse för Djurgårdens agerande.

– Jag har svårt för att bli särskilt upprörd. Vi valde att i stället åka och intervjua honom direkt efter matchen på Stadion.Djurgården vill skydda honom och det är inte bara Sportspegeln som inte får ha med honom i studion, det får inget annat program heller, säger Alsing till Expressen.

Hur länge ”studiostoppet” för Rajalaksos del varar återstår att se.

– Jag har ingen aning, vi får se. Vi tittar hela tiden på hur spelarnas situation ser ut och hur det passar dom. Sebastian får ta det lite lugnt ett tag. Det är en kombination av att han är ung och ny, säger Jonas Riedel.

Har ni agerat på liknande sätt med andra spelare?
– Det har funnits spelare som det varit väldigt hårt tryck på där vi agerat på olika sätt för att det inte ska bli för mycket. Exempelvis var det väldigt hårt tryck på Kim Källström, men det var före min tid som medieansvarig.

Hur tycker du att Sebastian hanterar trycket?
– Han är jätteduktig, en jättecool kille.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.