Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN-chef slutar

Publicerad: 3 februari 2014, 13:39

Mattias Bergman.

Mattias Bergman, 37, lämnar DN efter sju år på tidningen. Under sin tid på tidningen har han bland annat utvecklat söndagsbilagan och varit chef för DN Lördag. – DN:s resa framåt är skithäftig, men just nu känns det rätt för mig, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Mattias Bergman, med ett förflutet på bland annat Stockholm City, SvD och Expressen kom till Dagens Nyheter 2007. Han har utvecklat söndagsbilagan, varit nyhetschef på DN Ekonomi, nattchef, chef för den förra versionen av DN Lördag och har nu senast varit med och uvecklat den nya helgsatsningen.

Men nu går han vidare. Mattias Bergman är en av dem som nappat på avgångserbjudandena i DN:s ”omställningspaket” med ett antal månadslöner.

– Jag har trivts fantastiskt bra på DN, det här har varit en lång process och inget jättelätt beslut. Men jag har varit på tidningen i sju år och är 37 år, det är då man gör så här. Jag ser det som en chans att hitta något nytt som jag brinner för.

Mattias Bergman poängterar att det inte finns några ”hard feelings” – och han tror att DN har en ljus framtid.

– DN:s nya helgsatsning är helrätt och lysande. Att jag slutar är helt okontroversiellt.

Vad ska du göra i stället?
– Det vet jag inte än, men det finns massor av spännande innehållsproduktion som jag kan tänka mig att jobba med.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.