Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN citerar falskt Zlatan-konto

Publicerad: 6 september 2012, 08:27

Citatet i DN taget från det falska Zlatan-kontot.

Dagens Nyheter hånas i dag i sociala medier efter att ha citerat ett falskt Zlatan-konto på Twitter. – Jag har kontaktat DN och påmint dem om vilket Zlatans officiella konto är. Alla andra tidningar vet om det, men DN har tydligen missat det, säger Zlatans varumärkeschef Mika Lepistö till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterMika LepistöZlatan Ibrahimović

MH

Magnus Helander


"Ronaldo kommer aldrig att spela i PSG. Det tillverkas nämligen inte så mycket hårspray i Frankrike som han kräver", stod det i tweeten på parodikontot @ZIbrahomovic.

Trots att det framgår i kontots beskrivning att det inte är ett officiellt Zlatan-konto tog DN det för ett autentiskt citat.

"Uppvuxen i Rosengård. Bor i Paris. Pappa. Fotbollsspelare. Får en Seger varje kväll. Ja ni vet vem jag är... OBS! Detta är ett Parodi konto”, står det i beskrivingen.

Zlatans varumärkeschef Mika Lepistö är förvånad över DN:s klavertramp.

– Alla andra tidningar vet om vilket som är Zlatans officiella konto, men DN har tydligen missat det. Det verkar vara så med Twitter att man tror att man inte behöver kolla grejer utan bara lägga ut det och ta det för sanningar, säger Mika Lepistö.

Zlatans har ett officiellt Twitter-konto. Det används i pr-syfte, dock inte av  Zlatan personligen.

Resumé har sökt DN:s sportchef Göran Löwgren. I redaktionsbloggen ber DN Zlatan om ursäkt:

– DN ber både Zlatan Ibrahimovic och läsarna om ursäkt. Hur publiceringen  kunnat ske kommer att utredas närmare. Klart är att DN ser allvarligt på  misstaget och har all anledning att se över rutinerna för när och hur  citat från Twitter ska publiceras i tidningen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev