Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN gav bort presentkort – förutom till de i frysboxen

Publicerad: 24 april 2015, 09:08

DN-skrapan i Marieberg.

Foto: Holger Ellgaard/Wikimedia Commons.

Dagens Nyheter skickade ut presentkort till tidningens journalister som en ursäkt för att de lämnat deras cv:n till Arbetsdomstolen. Alla fick – förutom de som placerats i "frysboxen" skriver Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Magnus Janson

I höstas skickade DN in samtiliga journalisters cv:n till Arbetsdomstolen, utan att först be om lov. Dessa hade tidigare samlats in med förevädningen att en "kompetensinventering" skulle göras.

När facket fick reda på ledningens agerande blev de rasande, och efter en förhandling kom de överens om ett skadestånd och en ursäkt till de anställda.

Nu skriver Journalisten att de anställda fick ett presentkort hos Melanders Fisk på 1350 som plåster på såren. Alla - förutom de journalister som placerats i tidningens omtalade och hårt kritiserade frysbox. Detta trots att också flera av deras cv:n hade skickats till AD.
– I och med avgångsvederlaget har jag också frånsagt mig alla andra ekonomiska krav på DN, så det är egentligen inte presentkortet jag är ute efter, utan det är ursäkten. Vi borde precis som alla andra på redaktionen få en ursäkt, men i stället blir det ett avslut med ytterligare mobbning, säger Anita Bengtsson, som är en av de berörda, till Journalisten.

DN:s personaldirektör Magnus Janson hävdar dock att journalisterna som tvingades lämna sin arbetsplats för att utföra meningslösa sysslor utanför redaktionen redan har tackats med en middag på Gondolen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Magnus Janson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.