Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN gick på nätskämt

Publicerad: 30 november 2011, 14:39

DN:s tabbe.

Dagens Nyheter gick i dag på en rejäl nit. På nätet publicerades en artikel om en kvinna som hade fått en bajskorv tatuerad på sin rygg. Men uppgifterna är högst tvivelaktiga och nu är hela nyheten bortplockad. – Det händer ju då och då, och jag tror det är oundvikligt, säger DN:se-chefen Björn Hedensjö till Ajour.se.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

DN:s artikel blev snabbt en snackis i sociala medier i dag. Anledningen var det minst sagt uppseendeväckande caset om en kvinna som hade bett sin ex-pojkvän tatuera en bild från Narnia på sin rygg. När hon vaknade upp hade hon istället fått en stor stinkande bajskorv.

Uppgifterna kom från The Sun, men grundkällan är enligt Ajour sajten Very Weird News, och är högst tvivelaktiga. Bilden går bland annat att spåra från den polska skolåterträffshemsidan Nasza-klasa.pl, där den laddades upp 2009. Dessutom ska kvinnan ha stämt sitt ex, men någon sådan har inte domstolen tagit emot.

Björn Hedensjö medger att tidningen har gått på ett nätskämt och att en ny artikel, som ska fungera som en rättelse,  är på väg ut.

– Det händer ju då och då, och jag tror det är oundvikligt. Man får tillämpa vanlig kritik och välja sina källor med omsorg, och sen får man helt enkelt vara hederlig och berätta om det när man gör såna här missar, säger han till Ajour.se.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.