Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN kommer ut som kvällsutgåva

Publicerad: 30 januari 2015, 11:04

På måndag släpps betaversionen av DN.prio. Här samlar tidningens redaktörer de viktigaste nyheterna i en morgonutgåva och en kvällsutgåva.


DN.prio möter läsarnas önskan om att komma ut på kvällen också. Tjänsten paketerar de viktigaste nyheterna, de hetaste samtalsämnena och den relevanta   fördjupningen.  

– Det kommer bli det absolut snabbaste sättet att hålla sig uppdaterad. Prio är för de läsare   som i dag känner att de inte hinner hänga med i det stora nyhetsflödet, säger Anna Åberg chef för dn.se i ett pressmeddelande.  

Omkring tusen personer finns med i den första gruppen av betatestare. De har anmält sig via   DN:s utvecklingsblogg DN.idé. Under försöksperioden kommer fler användare att släppas på   löpande, och responsen från läsarna styr det avslutande utvecklingsarbetet.  

– Vi siktar på att ha skarp lansering senare i vår, men allt beror på vad våra betatestare vill att   vi ska bygga vidare på, säger Anna Åberg i en kommentar.  

Det är första gången som Dagens Nyheter släpper en ny produkt i betaversion. Betaversionen är gratis, men för att läsa DN.Prio efter den riktiga lanseringen måste man   vara digital prenumerant. Artiklar delade via sociala medier kommer dock att vara tillgängliga   för alla.

Lanseringen är möjlig tack vare den redaktionella digitala omställningen som har   genomförts på Dagens Nyheter.

– Alla på DN jobbar nu mot alla kanaler. Det är en förutsättning för att vi ska kunna vara   snabbast och bäst i varje publiceringsform. Att vi nu lägger till ännu en morgonutgåva, och   för första gången någonsin också en kvällsutgåva, visar att vi har lyckats med den   omställningen, säger Anna Åberg i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.