Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN mångmiljonsatsar på journalistik inför valåret

Publicerad: 8 september 2017, 10:49

Peter Wolodarski, DN:s chefredaktör.

Foto: Andreas Elgstrand

Dagens Nyheter planerar att anställa flera journalister, satsa på dygnet runt-bevakning, nya digitala tjänster och särskild faktagranskning inför nästa år. Tidningen beskriver det som en "historisk satsning" i mångmiljonklassen.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterCaspar OpitzDNBonnier News

DN har satsat starkt på läsarintäkter de senaste åren och nådde i somras 100 000 helt digitala prenumeranter. Den ökade försäljningen har bland annat inneburit att tidningen kunnat nyanställa18 journalister under året och skapat ett nätverk av journalister över hela landet för bättre riksbevakning.

Nu tillkännager DN:s chefredaktör Peter Wolodarski en stor offensiv inför valåret 2018 med omfattande rekryteringar bland annat politiska reportrar, 24/7 journalistik och faktagranskning av politiska utspel. Externa rekryteringar ska påbörjas inom kort.

– I en polariserad värld med falska nyheter och ett uppiskat samhällsklimat är vi övertygade om att kvalitet och seriös journalistik har en avgörande roll att spela. Den redaktionella resursförstärkning vi nu planerar för är den enskilt största som DN gjort sedan lanseringen av en särskild Stockholmsdel 2011, säger chefredaktör Peter Wolodarski till den egna sajten.

– Vi ser det som nödvändigt att utnyttja att det går bra för DN till att ytterligare förbättra det journalistiska innehållet. Kvalitet kostar. Vår prenumerantskara växer stadigt och läsarna förväntar sig, med all rätt, att DN ska ha de viktigaste granskningarna, berättelserna och fördjupningarna kring det så viktiga valår vi är på väg in i, säger Bonnier News vd Anders Eriksson.

De ökade journalistiska resurserna är en del i ledningens förslag till budget för nästa år. Beslut om budgeten tas av DN:s styrelse under hösten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.