onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN-medarbetare omplaceras efter #metoo

Publicerad: 9 januari 2018, 15:16

En medarbetare på Dagens Nyheter blev avstängd efter anklagelser i samband med #metoo. Nu är han tillbaka igen på tidningen – men i en annan tjänst.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterCaspar Opitz#MeTooPeter Wolodarski

FT

Fredrik Thambert


I slutet av november stängdes en medarbetare på DN av efter uppgifter som framkommit under journalistuppropet #Deadline inom ramen för #metoo. Samtidigt startade tidningen en internutredning för att gå till botten med anklagelserna.
– Det har funnits ett ärende längre bak i tiden kring medarbetaren, som hanterades av tidigare ledning på DN. De uppgifter som nått oss nu är helt nya. Vi ser allvarligt på saken och behöver gå igenom ärendet grundligt, sa DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till tidningen i samband med avstängningen.

Utredningen av anklagelserna avslutades strax innan jul. Uppgifterna som framkom var inte tillräckligt graverande för att rendera en uppsägning, erfar Resumé. Mannen är nu tillbaka igen på tidningen men i en annan roll än vad han hade tidigare.

DN vill inte berätta vad som hänt med medarbetaren.
– Jag kan inte ge några kommentarer kring det med hänvisning till att det är ett internt personalärende, säger redaktionschefen Caspar Opitz till Resumé.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev