Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN: ”När möjligheterna att vara på plats begränsas är det oroväckande”

Publicerad: 21 februari 2017, 11:58

Caspar Opitz, redaktionschef Dagens Nyheter.

Foto: DN

En fotograf som brukar arbeta för Dagens Nyheter blev misshandlad igår när han skulle bevaka upploppen i Rinkeby. För Resumé berättar redaktionschefen Caspar Opitz hur tidningen ser på det inträffade.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterCaspar OpitzDN

Under måndagskvällen pågick upplopp i Rinkeby med flera fall av misshandel och bilbränder som följd. Vid 22-tiden anlände en som vanligtvis brukar arbeta för Dagens Nyheter till torget för att bevaka händelserna.Direkt när han närmade sig blev han påhoppad av omkring 15 män. Fotografen lyckades ta sig till en närliggande bensinmack och larma polisen.

LÄS MER: DN-fotograf misshandlad i Rinkeby

– Jag har träffats av en massa slag och sparkar både på kroppen och i huvudet. Jag har tillbringat natten på sjukhuset, säger han till DN.

Dagens Nyheters redaktionschef Caspar Opitz beskriver hur tidningen ser på situationen:

– Det är alltid allvarligt när journalister attackeras. Fotografen arbetar mycket för oss, men var inte utskickad av DN i detta specifika fall. Men för oss är det extremt viktigt att vara på plats när allvarliga saker inträffar och när de möjligheterna begränsas är det oroväckande. Vi gör nu allt för att ta hand om vår medarbetare och ge honom hundraprocentigt stöd.

Hur kommer det här att påverka bevakningen?
– Vi kommer förstås att fortsätta bevakningen och att vara på plats så mycket vi bara kan.

Kommer det här göra att ni ser över era rutiner?
– Vi har skarpa säkerhetsrutiner kring all typ av bevakning vid kriser, men vi går givetvis igenom säkerheten ytterligare.

Hur ser ni på attityden gentemot journalister i Järvaområdet?
– Generellt brukar det inte vara några problem att röra sig i Järva, men under upplopp och kravaller kan journalister vara måltavlor, det vet vi sedan tidigare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.