Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN pudlar efter ifrågasatt annons

Publicerad: 11 januari 2017, 13:50

Annonsen från Den nya välfärden uppmanade Alliansen att sänka regeringen.

Dagens Nyheter tog in en annons från tankesmedjan Den nya välfärden som uppmanade att fälla regeringen. Problemet är att alla företag som skulle stå bakom uppropet inte ens fått frågan. Nu ber tidningen om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterCaspar OpitzOpinionsbildning

Annonsen för tankesmedjan Den nya välfärden publicerades i DN i måndags. Men flera av de 150 företag som sägs stödja uppropet är ovetande om sin medverkan.

I annonsen kräver DNV att alliansen fäller den rödgröna regeringen.

"Alliansen bör bita huvudet av skammen och tåla Sverigedemokraternas stöd", är ett av budskapen i annonsen.

I går uppmärksammade både Folkbladet och Politism att företag medverkar i annonsen utan att bli tillfrågade och nu beklagar DNV beklagar att ett antal företag kommit med på listan av misstag.

"Vi har nu gått igenom alla radannonser och kan konstatera att några enstaka företag, på grund av den mänskliga faktorn, har kommit med av misstag", skriver DNV på sin hemsida.

Dagens Nyheter beklagar att en annons med felaktiga uppgifter publicerats.

– Vi kommer att se över våra rutiner när det gäller opinionsannonsering av det här slaget, säger DN:s redaktionschef Caspar Opitz till den egna tidningen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.