Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN-reportern som satte Arkelsten på pottan

Publicerad: 25 oktober 2011, 09:18

DN:s Jenny Stiernstedt stod på sig när Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten försökte revidera historien. Hennes intervju med partisekreteraren uppmärksammas nu rejält. – Jag är allmänreporter, hon är partisekreterare för Moderaterna – hon borde veta det här, säger Jenny Stiernstedt till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaSofia Arkelsten

DN-reportern Jenny Stiernstedts (t.h) intervju med Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten har väckt stor uppmärksamhet. Foto: Carina Jäderström/DN

I en intervju med DN.se hävdade Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten att partiet varit med och genomfört fri och lika rösträtt. Ett felaktigt uttalande – vilket uppmärksammades av journalisten Jenny Stiernstedt som var den som genomförde intervjun.

Artikeln har nu uppmärksammats rejält.
– Reaktionerna har nästan bara varit positiva. De flesta har tyckt att det var bra att jag höll i frågorna, säger Jenny Stiernstedt till Resume.se.

Ger sig journalister annars för lätt?
– Nej, jag tycker journalister är ganska bra på att hålla i sina frågor. Däremot är det lätt att man blir osäker. Jag trodde att hon skulle ha koll på hur det låg till, det är ingen liten grej hon inte har koll på. Hade jag inte varit säker på hur det låg till hade jag nog kunnat backat. Jag är allmänreporter, hon är partisekreterare för Moderaterna – hon borde veta det här.

– Det är helt okej att hon inte har koll men då är det bättre att erkänna det än att chansa. Ingen kan veta allt.

Blev du förvånad?
– Jo, jag blev förvånad. Det tror jag att många blev.

Efter intervju kontaktades Jenny Stiernstedt av Sofia Arkelstens pressekreterare Henrik Hedberg.
– De ville göra om och göra rätt med uttalandet. De insåg att det var förhastat. Men jag hade det på band och hon hade sagt vad hon sa.

De har inte hört av sig efter publiceringen?
– De ringde ett par gånger i går men sedan har det varit tyst.

Sofia Arkelstens uttalande diskuteras nu flitigt i sociala medier och partisekreteraren hånas på Twitter.

Jenny Stiernstedt är allmänreporter på DN.se. Hon har tidigare varit en period på Aftonbladet och dessförinnan på lokaltidning i Uppsala.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

ModeraternaSofia Arkelsten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.