Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN:s bildserie på ”AIK-kramen” efter fejkanklagelser

Publicerad: 4 oktober 2013, 12:26

DN publicerar hela bildserien.

Foto: Skärmdump från DN.se

DN anklagas för att ha fejkat bilden på "AIK-kramen" mellan ordföranden Johan Segui och den maskerade supportern. Nu lägger tidningen ut hela bildserien för att ta död på spekulationerna.


Från AIK-håll har det höjts röster om att DN har fejkat storyn om AIK-ordföranden Johan Segui och den maskerade mannen i supportertåget på Södermalm inför derbyt mot Djurgården.

”En person maskerad med svart ansiktsmask och solglasögon går fram till  Johan Segui när han står i fronten på tåget. Personen lyfter på masken  och visar sitt ansikte för Segui som skiner upp i ett stort leende och  ger den maskerade mannen en kram”, skrev DN.

Från AIK-håll har det hävdats att DN manipulerat bilderna.

Pr-konsulten Simon Strand som gjort kampanjer för AIK menar att nytt filmmaterial visar att sekvensen är fejkad. ”Tidningen har klippt in bilder från andra sammanhang”, hävdar han. Simon Strand menar att Segui tittar ”åt en annan riktning och närmast överrumplas av  den maskerade mannen och upptäcker honom först på väldigt nära håll”.

Nu svarar DN med att lägga ut hela bildserien för att visa på dess äkthet.
Bilden säger inget om djupet i vänskapsförhållandet mellan Segui och den maskerade mannen, men:

– Segui fick titta på bilderna före publiceringen och säger att han inte  minns händelsen. Det krambilden visar är AIK-ordförandens sätt att  hantera maskerade anhängare. Det är det viktiga, säger DN:s sportchef Göran Löwgren.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.