torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN:s före detta chefredaktör uppmanade SD att fälla regeringen

Publicerad: 17 maj 2016, 05:24

Foto: Pressbild och Fredrik Thambert

Den förra chefredaktören för DN, Hans Bergström, har i en mejlkonversation uppmanat SD att fälla regeringen, Britflix kommer bli Netflix brittiska konkurrent och Twitter utökar antal ord i appen.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterTwitterAftonbladetITVLinus BylundPublicistklubbenBBCNetflixSocialdemokraternaGoogle

LL

Louise Lindberg


DN:s före detta chef Hans Bergström gav politiska råd till SD
I dag avslöjar Aftonbladet att den förra chefredaktören för Dagens Nyheter har varit i kontakt med högt uppsatta SD-politiker, och hösten 2014 ska han ha uppmanat Sverigedemokraterna att fälla regeringen.

Hans Bergström var chefredaktör för Dagens Nyheter år 1995-2000, och under sin tid som chef ska han ha förbjudit SD-reklam i tidningen. Men privat verkar han inte vara lika negativt inställd till partiet. Aftonbladets avslöjande visar mejlkonversationer som den före detta chefredaktören har haft med SD-politikern Linus Bylund. I ett mejl till Linus Bylund uppmanar han SD att fälla regeringen:

"Att bara låta regeringen fortsätta tenderar förvandla SD till en papperstiger, förutom att denna regering är djupt skadlig för Sverige (försvaret, kärnkraften, flyget, vägbyggen, med mera). Regeringen chansar på att SD låter budgeten passera, och Allianspartierna är för fega för att utmana regeringen på allvar. Det är dags att välta bordet! En växande del av svenska folket ser att denna regering inte bör fortsätta, men ser också att Alliansen inte vågar ta initiativet."

Här kan du läsa Aftonbladets avslöjande i sin helhet.

Netflix brittiska utmanare: Britflix
Brittiska BBC planerar att lansera en brittisk konkurrent till Netflix, skriver The Telegraph. Namnet för streamingtjänsten skulle påhittigt nog vara Britflix, och precis som den amerikanska rivalen skulle de producera sina egna tv-serier.

Flera antal ord på Twitter
Enligt källor som Bloomberg har tagit del av ska Twitter förändras och ge användaren flera ord till sitt förfogande på plattformen. Antalet ord kommer precis som i dag vara 140 ord, men bilder och länkar kommer inte räknas med i det totala antalet.

Orsaken till förändringen är enligt källan för att ge användaren mera flexibilitet i användandet. Inom två veckor väntas de ökade antal orden vara i bruk i appen. Läs mer här och här.

Google satsar på chattapp
I Googles nya chattapp Spaces vill man fokusera på gruppchattar för små grupper. Appen lanserades under gårdagen, och i chatten ska direktlänkar till Youtube, Google och Chrome finnas, rapporterar Mashable. Med Spaces vill man öppna upp för att diskutera och dela olika saker i små chattgrupper.

Turkiska journalister fick Publicistklubbens yttrandefrihetspris
Igår kväll fick två turkiska journalister Publicistklubbens yttrandefrihetspris i Stockholm. Pristagarna Can Dündar och Erdem Gül fick priset för sitt avslöjande av hur den turkiska underrättelseorganisationen har smugglat vapen till Syrien, skriver Sveriges Radio.

– Sju journalister på vår tidning har mördats de senaste 25 åren, säger Can Dündar till P1 Kulturnytt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev