Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN:s HR-chef om ”julklappen”

Publicerad: 5 december 2013, 13:55

DN-skrapan i Marieberg

Foto: Andreas Elgstrand

I går presenterade DN ett omställningsprogram för att möta framtiden. Medarbetarna som säger upp sig innan 15 december får en snabbhetspremie på 50.000 kronor. Ett sätt att skynda på processen, enligt HR-chefen Henrik Fontin.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

I går rapporterade Resumé om DN:s omställningsprogram med kompetensväxling.  Tidningens HR-chef Henrik Fontin understryker att det inte handlar om en personalnedskärning.  

– Jag vill poängtera att det här inte är något sparpaket. Omställningsprogrammet är ett sätt för oss att rusta för framtiden där vi tar in en extern partner för att kompetensväxla, säger Henrik Fontin till Resumé.

Det har varit ett händelserikt år för DN. Förutom sparpaketet på 80 tjänster har tidningen byggt om hela organisationen. Både den fysiska redaktionella miljön och säljorganisationen har gjorts om.

– Vi vill skapa förutsättningar för att DN ska kunna utvecklas på ett bra sätt framöver. På en mediemarknad där det sker snabba förändringar behöver vi kompetensväxla och omställningsprogrammet gör att vi kan genomföra rekryteringar framöver.

Omställningsprogrammet innehöll inga siffror på tjänster som skulle bort. Hur kommer det sig då att ni lockar med 50.000 kronor till de som säger upp sig i tid?
– Snabbhetspremien finns eftersom den här typen av processer kan dra ut på tiden. Det vet vi av erfarenhet. När vi har skapat en ny organisation och medarbetarna vet hur vi vill utveckla DN kommer det att finnas de som inte känner att det är rätt väg att gå. Då kanske det är bättre att göra något annat. Det handlar dock inte om specifika tjänster som vi ska ta bort. Vi kommer med snabbhetspremien eftersom vi vill undvika att göra större förändringar längre fram.

Hur har medarbetarna reagerat?
– Det har varit blandade känslor. En del är positivt inställda medan andra tycker att vi är tidigt på det igen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.