Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN:s kovändning – vitsar om Kalla

Publicerad: 20 januari 2009, 09:06

Slutvitsat om Kalla? Icke. Dagens Nyheter har slagit till igen – trots att tidningens sportchef för ett år sedan var trött på ordlekarna om skiddrottningen från Tärendö.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterNils PalmgrenCharlotte Kalla

Så här ser sportens förstasida ut i dag i DN:s sena upplaga.

”Glödheta Kalla”, ”Det isKalla rycket” och ”Kalla det en framgångssaga”, och så vidare, och så vidare…

I januari förra året sa Dagens Nyheters sportchef Nils Palmgren till Resume.se att det fanns en allmän trötthet att hitta på skojiga ordlekar så fort det skrivs om Charlotte Kalla.

– Jag tycker inte att vi har vitsat så mycket, vi har skrivit ”heta Kalla” någon gång. Men jag hoppas jag slipper det framöver. Till sist blir man lite trött på det. Det är nog över nu, sa Nils Palmgren.

Men efter Kallas Jerringpris-triumf på Idrottsgalan i går kunde hans redaktion inte låta bli att trycka in en kvickhet i rubriken.

Eller vad sägs om rubriken ”Kalla det kärlek” på sportens förstasida i dagens Stockholms-upplaga.

– Vi har inte vitsat på ett helt år och jag tycker inte att det var så mycket vits den här gången – det är kärlek. Det är en bra rubrik och jag skäms inte, säger Nils Palmgren till Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.