Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN:s tidigare ledarskribent tar över Timbro

Publicerad: 24 oktober 2014, 09:43

Karin Svanborg-Sjövall har utsetts till ny vd för Stiftelsen Fritt Näringsliv/Timbro. Hon har varit alltifrån kanslichef i Bryssel och politiskt sakkunnig vid utbildningsdepartementet till ledarskribent på DN.


Ämnen i artikeln:

TimbroSvenskt Näringsliv

– Timbro har efter valresultatet en än viktigare roll att bilda opinion för marknadsekonomi, frihet och ett öppet samhälle, säger ordförande Signhild Arnegård Hansen i en kommentar.

Hon menar att Karin Svanborg-Sjövalls bakgrund som "vass debattör" i framförallt valfrihetsfrågor ger goda möjligheter att stärka Timbros roll i samhällsdebatten.

Karin Svanborg-Sjövall har inte bara varit exempelvis ledarskribent på DN, utan har också gett ut boken "Kentucky Fried Children" samt "Private Choice in the Public Sector".

Hon är också internationellt anlitad som föredragshållare.

Karin Svanborg-Sjövall tar över vd-posten efter Markus Uvell den 27 oktober.

– Timbro är en fantastisk organisation och arbetsplats, och jag ser oerhört mycket fram emot att trappa upp vår opinionsbildning. Vårt uppdrag är evigt, men det är många år sedan det var så angeläget med en fördjupad borgerlig idédebatt, säger hon i en kommentar.

Svenskt Näringsliv bildade Stiftelsen Fritt Näringsliv ihop med Näringslivets Fond, Näfo, år 2003.

Stiftelsen drivs med en övertygelse om allas rätt att forma sitt eget liv.

Verksamheten bedrivs genom tankesmedjorna Frivärld, Reforminstitutet och just Timbro.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TimbroSvenskt Näringsliv

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.