Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN sparar inget på omorganisationen

Publicerad: 3 mars 2010, 16:02

Gunilla Herlitz chefskarusell skapade en plattare organisation, men sparar inga pengar. Många av de sparkade cheferna får behålla sina höga löner. Kostnaden för DN:s ledning landar kring 40 miljoner, mer än lönekostnaden för hela DN Kultur före nedskärningen.


Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

truefalse

Pia Skagermark, Mats J Larsson och Nils Öhman

Störtbantningen av DN sker nu i ett djuptfryst redaktionellt klimat. Anställda som riskerar att förlora jobbet pekar på att antalet chefer också har blivit färre, men att kostnaderna för cheferna har ökat:

De 13 personerna i DN-ledningen tjänar tillsammans nästan 20 miljoner kronor och kostar företaget omkring 30 miljoner per år med lönebikostnader och förmåner.

Chefskarusellen skapade ett antal överflödiga chefer och arbetsledare, som nu inte behövs. Men de avsuttna cheferna får i de flesta fall behålla sina höga löner och kostar ytterligare cirka 10 miljoner.
Här är några av de tidigare cheferna:

Redaktionschef Pia Skagermark degraderades till utrikeschef. Hennes nyhetschef Mats J Larsson blev reporter. Biträdande redaktionschefen Nils Öhman blev ansvarig för läsplatteprojektet. Nattchefen Lars Axelsson jobbar som planerare. Förstasidesredaktören Björn Nordström är redigerare. Inrikescheferna Conny Thelenius och Jannike­ Kihlberg är reportrar och kulturchefen Maria Schottenius ska bli senior skribent på kultur­redaktionen.

Förr hade DN avtal med chefstillägg som följde personen, oavsett tjänst. I vissa fall skrevs en klausul i kontraktet om att lönen inte fick sänkas. På senare år har avtalen gjorts om så att chefstillägget följer tjänsten. Den som frivilligt byter jobb kan få sänkt lön.

Det är svårare att sänka löner vid omplacering utan att bryta mot avtalen. Ett sätt är att dra in tjänsten, hänvisa till arbetsbrist och erbjuda en annan befattning med lägre lön.

DN har valt linjen att minska antalet tjänster, utlysa dem och därefter erbjuda uppsägningstid utan arbetsplikt plus sex månadslöner för dem som blir utan jobb. Som mest betalar DN 20 månadslöner för de äldre som har mer än tio år i tidningens tjänst.

Om inte ett tillräckligt antal slutar frivilligt tillämpas las. Då måste DN sparka de sist anställda. Men enligt Resumés källor kan DN tänka sig att pröva las-regeln om tillräckliga kvalifikationer, alltså meddela några äldre att de inte har förutsättningar att inom ett halvår skaffa den kunskap som arbetet kräver. Det skulle sannolikt leda till att Journalistförbundet drar DN till AD.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.