Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN startar betalsajt

Publicerad: 10 februari 2012, 11:43

Gunilla Herlitz avslöjar DN.se:s nya betalupplägg för Resume.se.

Foto: Peter Jönsson.

DN inför ett helt nytt digitalabonnemang för sajten. För Resume.se berättar DN:s vd och chefredaktör Gunilla Herlitz om den nya separata betalsajten som inledningsvis blir reklamfri.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterGunilla HerlitzDN.se

Vinstmaskinen Gunilla Herlitz presenterade igår DN:s imponerande resultat på 203 miljoner kronor för 2011. För Resume.se berättar hon om den nya betalmodellen för DN.se som lanseras under 2012. En ny separat betalsajt lanseras vid sidan av den vanliga gratis nyhetssajten som kommer att finnas kvar som vanligt.

Upplägget går ut på att prenumeranter får betala 29 kronor per månad för att få tillgång till alla nyheter, medan icke-prenumeranter får betala 199 kronor per månad:

– Då får man tillgång till allt. Idag lägger vi endast ut 30 procent av tidningen på webben, säger Gunilla Herlitz, som räknar med att annonsintäkterna inte går upp i år.

Sajten blir reklamfri till en början och det ska också gå att söka i omfattande arkiv.

Men varför ska man ens ha kvar en prenumeration papperstidningen då?
– För oss handlar det snarare om att förbereda oss inför den rådande ekonomiska turbulensen. Sedan får man inte glömma att många fortfarande gillar att läsa tidningen vid frukostbordet, säger Gunilla Herlitz.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.