Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN, Sydsvenskan och GP startar gemensamt bolag

Publicerad: 14 september 2012, 08:55

Resumé kan berätta att Bonnier-ägda DN och Sydsvenskan samt Stampen-ägda GP startar det gemensamma bolaget "Citymagasin" för redaktionella produkter, i samarbete med Citypaketet.
– Vi kan göra förbättrade redaktionella produkter till en lägre kostnad, säger Sydsvenskans vd Lars Dahmén.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanStampenBonnier

Information har gått ut internt om det kommande bilageproduktionsbolaget som samägs av DN, Sydsvenskan och GP.

Några gemensamma bilagor har redan gjorts – två resebilagor och OS-bilagan. Det föll så väl ut att man nu startar det gemensamma bolaget. Att Stampen också är med på ett hörn beror på samarbetet med Citypaketet som har hand om försäljningen på riksplanet, medan respektive tidnings lokala annonspaket får hand om lokalfärsäljningen.

Ett dussintal bilagor från det gemensamma bolaget är att vänta 2013.

Tar det här jobb från era medarebetare?
– Nej inte alls. Vi har inte kunnat göra den här typen av bilagor tidigare. Nu får vi jättebra innehåll till en rimlig kostnad. Bilagorna kommer också att vara lokalanpassade. Det blir bra redaktionella kvalitetsprodukter där vi drar bytta av våra starka varumärken.

80-90 procent av materialet ska vara genomgående i alla tre tidningar och resterande innehåll ska ha lokal prägel eller skrivas av profilerade medarbetare.

Arbetet med att upprätta en separat organisation, placerad i Stockholm, pågår just nu. Namnet blir Citymagasin och de anställda där ska producera magasinen och samordna försäljning och marknadsföring. Man rekryterar fyra personer: en publisher, en redaktionschef, en marknadschef och en försäljningschef. Det journalistiska arbetet ska framförallt utföras av frilansare.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SydsvenskanStampenBonnier

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.