Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN tillbaka i Tidningsutgivarna

Publicerad: 6 november 2015, 10:07

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Foto: Andreas Elgstrand

Tre år efter avhoppet från Tidningsutgivarna – nu går Dagens Nyheter med i organisationen igen. ”​Vi vill bidra till att stärka pressetiken”, säger chefredaktör Peter Wolodarski.


Vid årsskiftet 2012/2013 lämnade DN Tidningsutgivarna tillsammans med Dagens industri och Sydsvenskan. Sydsvenskan gick med igen i augusti 2014, medan Di fortfarande står utanför TU.

Anledningen till att DN gick ur TU var att de ansåg att branschfrågor gick att driva på annat sätt än genom en branschförening.

– Till exempel när det gäller våra ökade distributionskostnader. Det är en fråga som inte gått att driva i TU eftersom distributionsbolagen har suttit där, sade DN:s dåvarande chefredaktör Gunilla Herlitz i juli 2012.

Nu vill tidningen alltså återigen vara med i TU.
– Journalistiken i Sverige är satt under press från flera håll. I denna tid känns det särskilt angeläget för oss att visa att det är mer som förenar tidningsföretagen än som splittrar. ​Vi vill bidra till att stärka pressetiken och förutsättningarna för den professionella journalistiken i Sverige, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, i en kommentar.

TU gläds åt beslutet:
– Detta betyder mycket för TU och för branschen. Jag är oerhört glad över att DN återigen går med i TU. Vi ser fram emot ett bra samarbete, säger TU:s vd Jeanette Gustafsdotter.

Tidningsutgivarna är PO/PON:s huvudfinansiär.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.