Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DN: Vi hyllar inte Reinfeldt

Publicerad: 3 januari 2012, 12:08

Skärmdump från dn.se

Gårdagens artikel på dn.se om Fredrik Reinfeldt som svarar på barnens brev upprörde vissa läsare, som ansåg den vara okritisk. Stämningen i kommentarsfältet blev så hätsk att DN under en tid stängde ner funktionen. DN slår dock tillbaka mot kritiken: – Det har naturligtvis inte med partifärg att göra, säger Björn Hedensjö, redaktionschef på dn.se.


Ämnen i artikeln:

Fredrik ReinfeldtBjörn Hedensjö

Kommentarsfunktionen låg under en kortare tid nere för artikeln "Reinfeldt till 10:åring: Nej, vi kan inte häkta för att skrämmas", på dn.se. Detta eftersom tidningen bedömde att vissa av kommentarerna bröt mot DN:s policy.

– Det händer inte ofta, men då och då får vi stänga ner kommentarsfunktionen när vi märker att en hög andel inlägg bryter mot vår policy eller att diskussionen är på väg åt fel håll.

Agerandet diskuterades sedan på redaktionen innan man beslöt sig för att återigen låta folk kommentera artikeln.

– Efter att ha titta närmare på tråden kom vi fram till att det inte var så allvarligt, utan att det räckte med att ta bort enstaka kommentarer.

Hur ser ni på kritiken att artikeln är en del i en hyllningsserie till regeringen och Fredrik Reinfeldt?

– Det finns ingen grund som helst i det. Det fel som kritikerna gör är att de utgår från att partifärgen spelar någon roll, vilken den absolut inte gör. Det är statsministerns ämbete som är det intressanta i det här fallet. Visst är det en lättviktig, en typisk "rundis", men det finns plats för sådana också i mixen.

– Artikeln kunde lika gärna ha handlat om någon från ett annat parti, om vi haft en annan regering.

Okritisk eller inte, artikeln var igår mest läst på dn.se.

Amina Djemili

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.