Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Dockmord” väcker avsky – SVT ber om ursäkt

Publicerad: 19 november 2013, 07:14

Programledaren Rakel Wärmlander och Barnkanalen är i blåsväder efter ”dockmordet”.

Foto: SVT.

Här styckar programledaren Rakel Wärmlander upp bebisdockan – i Barnkanalen. Inslaget väcker avsky – och SVT ber nu föräldrar och barn om ursäkt. – Vi är ledsna att det blev så här, säger Frida Boëthius, projektledare för SVT:s barnprogram ”Philofax”.


Ämnen i artikeln:

BarnkanalenSVT

Styckar upp dockan med en sax inför barnpubliken. Foto: SVT.

Programledaren Rakel Wärmlander inledde med: ”Känsliga tittare varnas – nu är slutet nära”.

Sedan styckade hon upp dockan.

Hon högg en sax i bakhuvudet på en bebisdocka. Dockans ögon och buk stacks  sedan ut, skriver Aftonbladet. ”Mordet” var en del i ett pyssel som gick ut på att förvandla en docka till en lampa.

Programmet väckte starka reaktioner bland tv-tittarna och på Facebook-sidan strömmade upprörda kommentarer in, uppger Aftonbladet.

”Totalmörda en docka? Sätta lampor i ÖGONEN? Vad tänkte ni? HUR tänkte ni?”, skriver en tittare.

Tidningen har pratat med småbarnsföräldern Christian som satt och tittade med fyraårige son och åtta månader gamla dotter.

– Det var så sjukt och så långt över gränsen. Hur kan de visa det här?  Jag bytte kanal för att det var för obehagligt. Jag kunde åtminstone  prata med min son men jag tänker på alla barn som sitter ensamma och  tittar. De måste känna sig helt förstörda, säger Christian till Aftonbladet.

Barnpsykologen Hanna Thermaenius dömer ut inslaget som hon menar är högst olämpligt.

SVT ber om ursäkt. Frida Boëthius, projektledare på SVT för ”Philofax” beklagar att man skrämt barn.

– Vi är ledsna att det blev så här. Det var inte meningen. Vi får  verkligen fundera ordentligt och kommer att tänka oss för väldigt noga i  framtiden, säger Frida Boëthius till Aftonbladet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

BarnkanalenSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.