torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dokumentär om HQ-kraschen skrotas efter anklagelser om utpressning

Publicerad: 14 oktober 2016, 05:46

Den planerade dokumentären om Mats Qviberg blir inte av efter allvarliga anklagelser.

Allvarliga anklagelser mot dokumentärfilmaren gör att projektet läggs ned, SVT:s Dylantabbe NY Times svar på Donald Trumps stämningshot. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Bob DylanNobelprisetNew York TimesSVTMats Qviberg

FT

Fredrik Thambert


Dokumentär om HQ-kraschen skrotas efter anklagelser om utpressning
Dokumentärfilmaren Fredrik von Krusenstjerna har jobbat i ett års tid med en dokumentär om Mats Qviberg och spelet kring HQ. Planen var att den skulle sändas i SVT. Men nu stoppas hela projektet efter anklagelser om försök till korruption, avslöjar finanssajten Realtid. De påstår sig ha tagit del av en film där Fredrik von Krusenstjerna vill ha tre miljoner kronor av "HQ-lägret" för att framställa Mats Qviberg i bättre dager.
– Jag säger ingenting, meddelar dokumentärfilmaren till Resumé.

Fredrik von Krusenstjerna vill inte kommentera anklagelserna utan hänvisar till produktionsbolaget Unlimited Stories vd Poa Strömberg.
– Vi har lagt ner arbetet med dokumentären. Förtroendeproblematiken kring regissören gör det ohållbart, säger Poa Strömberg till Realtid.se.
– Jag har tagit del av uppgifterna ifrån författarna till boken (HQ Gate, reds. anm.) och fått en helt annan förklaring från Fredrik von Krusenstjerna om pratet kring pengar men bara att det här påstås räcker för att skapa en sådan osäkerhet kring dokumentären att den inte kan slutföras.

SVT bekräftar att det funnits ett så kallat förprojekt kring dokumentären, men att inga avtal är påskrivna. Fredrik von Krusenstjerna har tidigare gjort dokumentären "Porrkungens tårar" om Berth Milton som sändes i just SVT.

NY Times advokater avfärdar Trumps hot
Donald Trump har hotat att stämma New York Times efter att tidningen publicerat berättelser från två kvinnor som uppger att de ofredats sexuellt av den republikanske presidentkandidaten. I ett uppmärksammat brev svarar New York Times advokat David McCraw att Trump själv skrutit om att han rört kvinnor sexuellt mot deras vilja.
"Om Trump tycker att amerikanska medborgare saknar rätt att höra dessa kvinnor, och tror att lagen tvingar oss och andra som kritiserar honom att förbli tysta eller straffas – då välkomnar vi att en rättslig prövning motbevisar honom." skriver han.

Nobeljubel hos Storytel och Spotify...
Att Bob Dylan vann Nobelpriset i lietteratur igår gladde många. Extra skäl att dra på smilbanden hade Storytel. Förlaget Norstedts, som de köpte i somras, har nämligen gett ut Bob Dylans bok Memoarer som publicerades 2004. Förlaget har även gett ut en klippbok och en volym med hans samlade låttexter, skriver DI.
Hos Spotify firades det också med all sannolikhet igår. Bland annat gratulerade Barack Obama pristagaren på Twitter med en spellista från den svenska streamingtjänsten.

...men tystnad från vinnaren
Bob Dylan själv har däremot inte kommenterat utmärkelsen ännu. I natt uppträdde han i Las Vegas men sa inget om att han vunnit. Inte heller på artistens sajt nämns något om Nobelpriset. I natt stod han på scen i Las Vegas, men inte heller då nämnde han priset. Igår lovade skivbolaget Columbia Records latt de "inom kort" skulle gå ut med ett pressmeddelande, men något sådant publicerades inte under hela torsdagen, skriver Aftonbladet.

SVT:s dråpliga Dylan-tabbe
Efter att Svenska Akademien tillkännagett pristagaren skulle SVT:s programledare Ann Victorin skulle läsa högt ur ett av Dylans verk, låten "Soon after midnight". Till en början ser det ut som att hon läser ur en bok, men när kameravinkeln plötsligt byttes såg tittarna att hon i själva verket läste från en mobiltelefon – inuti boken. Det rapporterade bland annat Aftonbladet.

Uppgifter: Verizon vill omförhandla köper av Yahoo
I somras köpte Verizon upp det sargade internetbolaget Yahoo för runt 41 miljarder kronor. Därefter har de skakats av uppgifterna om att en halv miljard kontouppgifter kan ha blivit stulna, samt att de själva ska ha övervakat användarna på uppdrag av amerikanska myndigheter. Därför vill Verizon nu omförhandla köpet, rapporterar Wall Street Journal.

Samir Badran hoppar av Kanal 5-program
Dokusåpakändisen Samir Badran skulle ha medverkat i det kommande Kanal5-programmet "För känd för kärlek". Men igår hoppade han av inspelningarna, med hänvisning till att han kände sig lurad av produktionsbolaget Warner.
– Vi hade ett möte där de började prata om att jag skulle träffa brudar i programmet men jag sa att det var lugnt för min del, att det absolut inte är något jag vill göra. Jag vill inte dejta i tv, det har jag gått ifrån. Dessutom söker jag ingen drömtjej som de försöker få det till, säger han till Expressen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev