Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dömda för vapenbrott

Publicerad: 18 maj 2012, 09:02

Thomas Mattsson, Andreas Johansson och reportern Diamant Salihu dömdes i dag.

Foto: Jonas Eltes, Joey Abrait och Expressen.

Tingsrätten fäller Expressen för vapenbrott. Det blev villkorlig dom och dagsböter för alla åtalade Expressen-medarbetare. Expressen kan komma att överklaga.


Nyhetsreportern Diamant Salihu fälls för vapenbrott och döms till villkorlig dom och 30 dagsböter a´ 480 kronor.

Förre nyhetschefen Andreas Johansson, nu på DI Weekend, fälls för anstiftan till  vapenbrott och döms till villkorlig dom och 30 dagsböter a´ 450 kronor.

Chefredaktören Thomas Mattsson fälls också för anstiftan till vapenbrott och döms till villkorlig dom och 30 dagsböter a´ 1 000 kronor.

Bakgrunden är att Expressens reporter Diamant Salihu köpte en pistol av märket CZ70 på fem timmar i Malmö för att visa hur lätt det är att få tag på illegala vapen i stan. Det publicerades sedan stort som en story i Expressen.

Rapporteringen skedde i samband med skjutningarna mot invandrare. Det  dröjde inte länge förrän Expressens reporter blev polisanmäld för  vapenbrott.

”Vi är alltså fällda av en tingsrätt, men – och det bör man kanske påpeka – detta är inte en lagakraftvunnen dom. Vi har precis fått domstolens beslut och ska nu, tillsammans med försvarsadvokaterna Ulf Isaksson och Esa Kymäläinen från Danowsky & Partners, läsa domskälen för att kunna ge fler kommentarer”, skriver Thomas Mattsson i sin blogg.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.