Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Domen: Aftonbladet-chef jävig

Publicerad: 10 september 2014, 10:02

Sofia Olsson Olsén.

Aftonbladet-chefen Sofia Olsson Olsén var jävig när hon som andra vice ordförande i Presstödsnämnden fattade beslut om att dra in Inblicks presstöd för 2014. Det slår Kammarrätten fast. Inblick får resning på sin ansökan om presstöd.


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson OlsénKammarrättenPresstödsnämnden

Börje Claesson, vd och ansvarig utgivare för tidningen Inblick samt koncernchef i DBC Media, anmälde Aftonbladet för jäv efter att Sofia Olsson Olsén som andra vice ordförande i Presstödsnämnden fattat beslut om att dra in Inblicks presstöd för 2014.

Aftonbladet hade granskat DBC Media i en serie artiklar och pekat ut Börje Claesson med namn och bild. Han valde då att anmäla Aftonbladets redaktionsledning till Pressens Opinionsnämnd den 22 november 2013.

Enligt Claesson var Sofia Olsson Olsén pådrivande i att dra in Inblicks presstöd och befann sig i en jävssituation.

Men Sofia Olsson Olsén köper inte argumentet.

– De tror att jag sitter i redaktionsledningen, men det gör jag inte. Jag lämnade Aftonbladets redaktionsledning i februari 2011 för att bli HR-chef, sa gon till Resumé i februari.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.