Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Donald Trump avfärdar larmrapport som fejknyhet

Publicerad: 11 januari 2017, 06:56

Donald Trump.

Foto: Wikimedia Commons

Ryssland påstås ha komprometterande uppgifter om den blivande presidenten, marknaden jublar åt Facebooks videoannonser och Egmont går in i friluftssajt. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

EgmontFacebookCNNDonald Trump

Donald Trump avfärdar larmrapport som fejknyhet
CNN avslöjade i natt att CIA och FBI har dokument som visar att Ryssland har tillgång till komprometterande information om Donald Trump. Tv-kanalen har talat med flera högt uppsatta källor som bekräftar dokumentens existens. Även brittiska The Guardian har tillgång till informationen, som hävdar att en närstående till Trump haft kontakt med Kreml under valrörelsen. Den blivande presidenten påstås ha "odlats" av Kreml under minst fem års tid. Men Trump har sin vana trogen använt Twitter för att kommentera uppgifterna – på ett inte helt sakligt sätt:

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11 januari 2017FAKE NEWS - A TOTAL POLITICAL WITCH HUNT!

Marknaden jublar åt Facebooks videoannonser
I går kom nyheten att Facebook snart börjar med annonser i videos, vilket de hittills inte har haft. Det betyder en enorm potential för nya intäkter eftersom de ägnat de senaste åren åt att premiera just videoinnehåll. Nu rekommenderar flera analytiker investerarna att köpa på sig Facebook-aktier. Bland annat JP Morgan, som har placerat aktien på sin lista över de bästa aktierna för 2017, rapporterar CNBC.

Egmont går in i friluftssajt
Mediejätten Egmont investerar 40 miljoner kronor i Outnorth, som säljer friluftskläder på nätet. Investeringen är Egmonts fjärde i ett svenskt e-handelsbolag, skriver DI Digital.
– Vi investerar i nischaktörer i Norden. Som tidskriftbolag har vi nischtänkandet i vårt DNA, säger Torsten Bjerre Rasmussen, vd för Egmont Publishing, till DI.

Legendarisk krigskorrespondent död – blev 105 år
Clare Hollingworth har avlidit vid 105 års ålder. Den legendariska brittiska krigskorrespondenten är mest känd för vara den första som rapporterade om det snart förestående andra världskriget. Den då 27-åriga Clare Hollingworth gjorde sin första vecka på The Daily Telegraph sensommaren 1939, då hon skickades till den tysk-polska gränsen. Där hade hundratals tyska stridsvagnar samlats inför den förestående invasionen, skriver TT.

Skam hyllas i Kina – trots förbud mot NRK
Den norska tv-serien har inte bara tagit de nordiska länderna med storm. Den statliga kinesiska tidningen Global Times uppmärksammar den norska tv-serien "Xiuchi" (Skam), rapporterar NRK enligt TT. Tidningens korrespondent skriver att han förlorat både nattsömn och aptit sedan han sugits in i de norska tonåringarnas värld. Pikant detalj i sammanhanget är att norska public service har varit blockerat av Kina sedan 2010 då dissidenten Liu Xiaobo tilldelades Nobels fredpris.

Snapchat väljer London – struntar i skatteparadis
Snapchats moderbolag flyttar sitt internationella huvudkontor till London inför den kommande börsnoteringen. Många techbolag inklusive Spotify, Apple och Facebook har valt att ha sina internationella huvudkontor och ägarbolag i mindre europeiska länder som Luxemburg för att minimera skattebördan.
– Att skapa en struktur för att inte betala skatt blir allt svårare, säger Heather Self, skattejurist på Pinsent Masons LLP i London till Wall Street Journal.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.