Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Donald Trump kan starta tv-kanal efter valet

Publicerad: 18 oktober 2016, 05:46

Donald Trump verkar förlora valet, men har andra planer i sikte.

Foto: Wikimedia Commons

Donald Trump planerar att kapitalisera på sin popularitet, den kritiserade digitalmomsen kan snart sänkas och kulturminister Alice Bah Kuhnke kritiseras. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Donald Trump kan starta tv-kanal efter valet...
De senaste opinionsundersökningarna pekar på att Hillary Clinton med stora sannolikhet vinner valet i november. Men Donald Trump har alltjämt en trogen fanskara som stödjer honom helhjärtat. Därför uppger nu källar till Financial Times att den republikanske kandidaten är på gång med att starta en egen tv-kanal efter valet.

Trumps svärson Jared Kushner har kontaktat en höjdare inom den amerikanska medieindustrin, Aryeh Bourkoff, för hjälp med att starta "Trump TV" eller "Trump TV Network". Ingen av parterna vill kommentera uppgifterna, men något som pekar mot att planen kan bli verklighet är Donald Trumps ständiga attacker mot de "oärliga och förvrängda" etablerade medierna.

..."Därför kommer Trump TV att misslyckas"
Recodes skribent Peter Kafka sågar Donald Trumps eventuella planer på att starta en egen tv-kanal eller nätverk efter valet. Att köpa en tv-kanal med nationell räckvidd blir på tok för dyrt, och att lyckas få folk att betala för en webbaserad kanal blir svårt, skriver han i en analys.

Programledaren sparkas efter skandalklippet med Trump
Billy Bush var programledaren som satt i bussen med Donald Trump när han vräkte ur sig sexistiska kommentarer, vilket offentliggjordes i ett skandalomsusat filmklipp i förra veckan. Nu får han sparken från showen NBC Today. I en kommentar säger Bush att han är "djupt tacksam för den konversation jag haft med mina döttrar, och för allt stöd från familj, vänner och kollegor" enligt Reuters.

Nytt EU-förslag kan bana väg för sänkt digitalmoms
I Sverige är momssatsen 25 procent på digitala medier, jämfört med 6 procent för tryckta. Detta har länge varit en källa till irritation i mediebranschen. Orsaken är en EU-reglering som hindrar Sverige att sänka den digitala momsen, men inom kort väntas ett nytt lagförslag som gör det möjligt för medlemsstaterna att själva införa lägre moms, berättar DN. Regeringens inställning är att att lika produkter ska beskattas på samma sätt, vilket ger hopp om en kommande sänkning.

"Bah Kuhnke är paralyserad när det gäller mediepolitiken"
Dagens Nyheters utvecklingsredaktör Martin Jönsson sågar kulturminister Alice Bah Kuhnkes (MP) handlingskraft på det mediepolitiska området. I en krönika skriver han:
"Det är obegripligt varför kulturministern är paralyserad när det gäller mediepolitiken. Alice Bah Kuhnke hänvisar allt till den kommande medieutredningen, som om det vore omöjligt att gå från ord till handling innan den ligger på bordet. Det gör att det tidigast är om ett år, kanske senare, som några reella åtgärder kan träda i kraft".

Netflix rusade efter rapport
Efter att ha presenterat urstarka siffror för det tredje kvartalet stef Netflix-aktien med 20 procent i efterhandeln på New York-börsen. Vinsten på 12 cent per aktie var en ökning från förra rapportens 7 cent och slog analytikernas förväntningar på 6 cent med råge. Även de 3,57 miljoner nya prenumeranterna globalt översteg förväntningarna, rapporterar CNBC.

Twitter nu mindre värt än sin kinesiska kopia
År 2009 lanserades Weibo som en snarlik kopia av Twitter i Kina. Sedan dess har bolagets värdering och användarantal skjutit i höjden, i motsats till deras amerikanska förlaga. Igår låg Weibos marknadsvärde på motsvarande 100,2 miljarder kronor, medan Twitters värde ligger på motsvarande 100,1 miljarder kronor, enligt Mashable.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.