Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Donald Trump: New York Times är förrädare

Publicerad: 7 september 2018, 06:30

Foto: Mostphotos.

Donald Trump har återigen hetsat upp sig över media, Jimmy Åkesson ser inte allvarligt på SD-kopplingar till Facebooksidor och Anna Brolin slutar på TV4. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Jimmie ÅkessonMorgonsvepetThe New York TimesDonald Trump

Spänningar på NYT efter krönika
I förrgår publicerade The New York Times en krönika där en Trump-medarbetare anonymt berättade om internt motstånd mot Trump. Den har lett till interna spänningar på redaktionen. Anledningen är att opinionsredaktionen lovat skribenten anonymitet, vilket lett till att nyhetsreportrarna ställts inför ett dilemma när hela landets politiska elit vill ha svar på vem som skrev artikeln. Det skriver Politico.

Trump: New York Times är förrädare
Att Donald Trump har en minst sagt ansträngd relation till media kan inte ha gått någon förbi. Nu gör presidenten nya utspel – denna gång riktade mot The New York Times. Det var under ett kampanjmöte i Montana som tidningen, efter artikeln om Trump-medarbetaren, blev anklagad för förräderi. Trump uppmanade New York Times att avslöja namnet på medarbetaren, som valt att vara anonym, och hänvisade till rikets säkerhet. Han menade också att publiceringen är ett hot mot demokratin. Det skriver The Guardian.

Jimmy Åkesson: Inte allvarligt med SD-kopplingar till Facebook-sidor
I helgen publicerade Dagens Nyheter ett långt reportage om främlingsfientliga sidor på Facebook. I artikeln citerade man tre källor, som oberoende av varandra bekräftade att Sverigedemokraterna administrerar sidan "Politiskt inkorrekt". Något som partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein dock nekar till. Nu kommenterar även partiledaren Jimmie Åkesson artikeln.

DN: Så de här uppgifterna DN publicerat är ingenting du ser allvarligt på?
– Nej, jag ser inte allvarligt på det, utan jag föreslår att du pratar med kommunikationschefen, säger Jimmie Åkesson till DN.

Han tillägger att han har fullt förtroende för Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning men menar att personligen han inte är insatt i vad de gör.

Anna Brolin tar en paus från TV4
TV4:s sportprofil Anna Brolin kommer inte längre att synas i rutan. Anledningen till det är att kroppen har sagt ifrån och barnen ska prioriteras. I våras var Anna Brolin med och sände allsvenskan, herr- och damlandskamper och fotbolls-VM. Samtidigt programledde hon "Biggest loser". Efter semestern skulle Anna Brolin ha fortsatt som vanligt, men hon märkte att hon inte mådde bra. Det resulterar nu i att hon inte kommer göra några sportsändningar i höst. Hon kommer fullfölja inspelningen av "Biggest loser", som pågår fram till i oktober. Sedan kommer hon vara ledig året ut. Det skriver Expressen.

Twitter testar ny design
Snart kan Twitter se helt annorlunda ut. Det sociala mediet testar nämligen en ny design av desktopvarianten, som bland annat innehåller mörkerläge, databesparingar, bokmärken och flera andra finesser. Den nya designen är lik hur Twitter ser ut i webbläsaren i mobilen. Det skriver Techcrunch.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.