Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Donald Trump: New York Times en del av Hillary Clintons kampanj

Publicerad: 3 oktober 2016, 06:27

Donald Trump och Hillary Clinton

Donald Trump går till motattack efter tidningens avslöjande, hajpad startup går i graven och Google riskerar tung ekonomisk smäll. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Hillary ClintonGoogleDonald Trump

Donald Trump går i motattack efter NYT:s avslöjande
I helgen kom New York Times med avslöjandet att republikanernas presidentkandidat Donald Trump kan ha struntat i att betala skatt i nästan 20 år. Under samma period gick han med över 900 miljoner dollar i vinst. Det visar dokument som tidningen har tagit del av. I ett uttalande anklagar Donald Trumps kampanjstab New York Times för att tillskansat sig dokumenten på olaglig väg. Vidare säger kampanjstaben att tidningen går att betrakta som en förlängning av Hillary Clintons presidentvalskampanj.

Hajpad startup går i graven
Videoströmningstjänsten Meerkat slog som en blixt från klar himmel och var en av de stora snackisarna på SXSW förra året. Nu har tjänsten, som snabbt mötte tuff konkurrens från Periscope, lagts ner. Enligt Techcrunch ska tjänsten nu byta riktning. Houseparty, som den nya tjänsten heter, är en ny form av videochatt, där upp till 8 personer kan ha videosamtal med varandra samtidigt.

Google riskerar tung ekonomisk smäll
EU-kommissionen avser att ge Google en ordentlig ekonomisk smocka om den amerikanska techjätten inte slutar betala smarttelefontillverkare för att installera Google Search som exklusiv sökmotor i sina Androidprodukter. Det framgår av ett 150 sidor långt EU-dokument som Reuters tagit del av.

Succéförfattares identitet kan vara avslöjad
Den italienska pseudonymen Elena Ferrante har gjort internationell succé med sin Neapelsvit "Min fantastiska väninna". Nu pekar fyra internationella tidningar ut italienskan Anita Raja som hjärnan bakom det snart 25-åriga författarskapet. Anita Raja har under många år arbetat som översättare på det förlag som ger ut Ferrantes böcker på italienska Varken förlaget eller författaren har velat kommentera uppgifterna.

Trump dyker upp i Playboy-video
I förra veckan angrep Donald Trump Alicia Machado ,Miss Universum 1996, på nytt och anklagade henne för att medverka i en sexfilm. Kort därefter uppmärksammade BuzzFeed att presidentkandidaten själv har ett bidrag på temat. Han dyker nämligen upp i mjukporrdokumentären "Playboy Video Centerfold 2000." från 1999.

Telegraphs värde skrivs ned med 150 miljoner pund
Moderbolaget till Telegraphs tidningar gjorde en nedskrivning av tidningarnas värde på 150 miljoner pund förra året när ägarna Sir David och Frederick Barclay fick motsvarande belopp i utdelning, det rapporterar The Guardian.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.