Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dopade sprintern rasande – bojkottar medierna i VM

Publicerad: 24 augusti 2015, 13:03

Justin Gatlin är förbaskad

Foto: Augustas Didžgalvis/Wikimedia Commons

Justin Gatlin känner sig orättvist behandlad av pressen. Nu annonserar sprintern en mediebojkott mitt under Friidrotts-VM i Peking.


Justin Gatlin har testats positivt för doping vid två tillfällen. Finalen på 100 meter i går porträtterades därför som en duell mellan den "onde" Gatlin och den "gode" Usain Bolt. Vissa journalister och experter anser att Usain Bolt kunde "rädda sporten" genom att vinna över Justin Gatlin. Usain Bolt vann finalen med en hundradels marginal och på presskonferensen efteråt var Justin Gatlin märkbart irriterad.

Han vägrade att svara på frågor från SVT:s reporter Stefan Åsberg. Nu rapporterar The Guardian att Justin Gatlin kommer att bojkotta samtliga medier eftersom han anser att de har tagit ställning mot honom i rapporteringen. Hans agent Renaldo Nehemiah förklarar.

– Ingenting positivt har sagts om Justin på ganska lång tid. Allt de säger handlar om doping och de försöker göra honom till en skurk. Han känner att det är bäst att inte prata med dem just nu.

Det är framförallt BBC:s rapportering som fått dem att rasa. Kanalens kommentator Steve Cram skanderade "han kan ha räddat sporten" när Bolt sprang hem VM-guldet och de har även reagerat på ett videoklipp på Twitter där BBC:s expertkommentator Brendan Foster dansar av glädje efter loppet.  

– Det är väldigt olyckligt, men Gatlin har blivit enormt sårad av de här attackerna. Som människor kan vi bete oss bättre än så här! BBC, framför allt, borde stå för en objektiv rapportering och inte hålla på med sånt här, säger agenten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.