Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Döpte om sig – till sin internetavatar

Publicerad: 17 februari 2012, 15:47

Deped Niclas Strandh.

Sociala medier-strategen Niclas Strandh har funnits under signaturen/avataren "Deeped" på internet sedan 2005. Nu heter han Deeped – på riktigt. – En del tycker att det är lite tokigt, men det här är en del av mitt liv, säger Deeped Niclas Strandh till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Niclas Strandh

Reklamaren och sociala medier-experten Niclas Strandh bråkade med PRW om sitt bolagsnamn. Då tyckte han att han lika gärna kunde bråka med Skatteverket.

I våras bestämde han sig för att försöka få igenom att heta Deeped på riktigt.  Men han behövde inte bråka – Skatteverket godkände namnet direkt.

Nu heter han alltså Deeped Niclas Strandh och har fått skaffa nytt körkort och pass. Deeped är hans internetavatar som han använt i olika sammanhang på nätet sedan 2005. Han är numera välkänd som Deeped i kommunikationskretsar på Twitter.

Deeped står för "Deep edition" och kom  till när han skulle starta en ny blogg som inte bara skulle handla om marknadsföring.

Har du hört talas om någon annan som gjort samma sak?
–      Nej, Åsk Wäppling försökte få igenom att få heta Da Bitch, men fick nobben av Skatteverket.

I går skickade Falubyrån United Power ut ett pressmeddelande om att man rekryterat Niclas Strandh och skrev då ut hans nya fullständiga namn Deeped Niclas Strandh. Han är från Falun från början och nu återvänder han efter en flerårig sejour i Stockholm.

United Power tar in flera nya delägare och skriver även följande i releasen:

– Till denna starka konstellation adderar vi också Deeped Niclas Strandh, strateg och digital planner som delägare.

Deeped Niclas Strandh vill inte dra någon skiljelinje mellan offline och online. Deeped i sociala medier är en viktig del av av hans identitet, förklarar han. Vissa tycker att det är lite sjukt, men för honom är det naturligt.

–       Det är en del av mitt liv, säger han.

Deeped Niclas Strandh är präst från början men halkade sedan in i  kommunikationsbranschen. Han har tidigare ägt Falubyrån Heimer & Company. I Stockholm de senaste åren har han haft en egen firma och jobbat med JMW och andra kunder.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Niclas Strandh

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.