Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dramaförfattare ombads gå kurs – i drama

Publicerad: 7 januari 2010, 13:35

En av BBC:s mest erfarna dramaförfattare ombads gå en kurs i drama för att lära sig hur man gör bra porträtt av onda och goda.
Det är en konsekvens av förra årets skandal med Russell Brand och Jonathan Ross.


Ämnen i artikeln:

BBC

I ett radioprogram på BBC förra hösten läste komikerna Russell Brand och Jonathan Ross in meddelanden på skådespelaren Andrew Sachs, Manuel i Pang i bygget, telefonsvarare. Meddelandena ansågs så kränkande att Russell Brand tvingades sluta och Russel Brand fick ta tjänsteledigt utan lön i tio veckor från BBC. 

Skandalen innebar även att BBC fick betala höga böter för att man sände det förinspelade programmet.

Det här har satt djupgående spår hos den brittiska public serviceorganisationen.

Ett led att förhindra fler skandaler tvingar nu BBC sina anställda att gå på diverse utbildningar. I helgen kunde Daily Telegraph avslöja  att dramaförfattaren Tony Marchant ombetts gå en kurs i – drama.

Merchant, som har fått tv-priset Bafta för sin serie Holding On, blev undervisad i den webbaserade kursen, att inte förenkla onda och goda karaktärer och att ansiktsuttryck kan förändra publikens syn på karaktärerna.

– Det här är nonsens och ett uttryck foglighetskulturen har tappat all kontroll på BBC, säger Merchant till Telegraph.

I förra veckan stoppade BBC ett avsnitt av det politiska programmet The Week från sin webbsajt iPlayer eftersom man var rädd för att bli kritiserad för rasism. I programmet kallade programledaren Andrew Neil sina kollegor Diane Abbott, som är svart, and Michael Portillo för "the chocolate Hobnob and custard cream of late-night telly".

En taleskvinna för BBC försvarar agerandet.

– Redaktionell policy har alltid funnits på BBC så det här är inget nytt. Vi har agerat för att förstärka vissa delar av vår policy efter några oacceptabla redaktionella missbedömningar.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

BBC

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.