Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Drog storpublik på Youtube – nu börjar Tjafs! sändas på Viafree

Publicerad: 1 juni 2018, 12:59

Isabelle Berglund, Reine-Alex Ndengeyinka och Karolina Sandberg.

Reine-Alix Ndengeyinka lockade hundratusentals tittare till sitt debattprogram Tjafs! Nu står det klart att programmet flyttas till MTG och börjar produceras av Oh My.


Ämnen i artikeln:

MTGViafreeOh MyKarolina Sandberg

I debattprogrammet Tjafs! har programledaren Reine-Alix Ndengeyinka tillsammans med panelmedlemmar diskuterat ämnen som rasism, sex, jämställdhet och politik. Hittills har det blivit tio avsnitt med tittartal på i snitt omkring 200 000 och 28 000 prenumeranter.

Nu flyttar programmet över till MTG:s digitala gratiskanal Viafree. Produktionen tas i samband med det över av Oh My som producerar sitt första program för ett av de större TV-husen.

– Att kombinera vår erfarenhet och passion för YouTube och innehåll mot unga med MTGs kapacitet är klockrent för det här formatet. Nu ser vi framemot att paketera och producera för de befintliga Tjafs-fansen samtidigt som vi breddar publiken, säger Karolina Sandberg, chef för Oh My! Studios.

– Viafree har en stor bredd i sitt innehåll med allt från underhållning till sport. Vår primära målgrupp är den yngre publiken och där ligger Oh My! i framkant. Vi har sneglat på Tjafs! länge och kittlats av innehållet, så det ska bli väldigt roligt och spännande att erbjuda programmet i Viafrees tappning till våra tittare, säger Dzana Dedovic, affärsområdeschef för Viafree.

Karolina Sandberg kommer själv producera programmet i samarbete med redaktören Isabelle Berglund som tidigare arbetat på bland annat Sveriges Radio.

– Jag startade det här för att aktivera ungdomar. Jag är själv ungdom och vi kollar sällan på teve. Vi kollar inte på debattprogram och nyheter. Anledningen tror jag är att vi inte kan relatera. Vi förstår inte vad de pratar om. Men när vi själva tar upp ett ämne och vad vi har upplevt på vår nivå så funkar det, säger skaparen och programledaren Reine-Alix.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.