Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Drömkontrakt för Nordisk Film

Publicerad: 19 september 2012, 12:51

Nordisk Film Distribution jublar över ett nytecknat flerårigt kontrakt med Steven Spielbergs DreamWorks Studios.
Den första filmen, som kommer att produceras inom det nya avtalet, är filmen "Starbuck" med Vince Vaughn i huvudrollen. Den får premiär hösten 2013.


Ämnen i artikeln:

Nordisk FilmDreamworks

Avtalet innebär att  Nordisk Film  Distribution framöver ska distribuera och marknadsföra DreamWorks-  studios filmer i hela Norden.

– Vi  är extremt glada för att en legendarisk filmstudio som Spielbergs  DreamWorks väljer Nordisk Film Distribution som en strategisk partner,  på grund av att de tycker att vi är de bästa att få ut deras filmer till  publiken i Norden. Nordisk Film samarbetar sedan tidigare med bl a  Lionsgate/Summit samt Relativity Media och Lava Bear, samt att vi har en  unik position som distributör av lokala filmer. Det nya avtalet styrker  Nordisk Films position som den ledande filmdistributören i Norden,  säger Kenneth Wiberg, nordisk direktör Nordisk Film Distribution, i ett pressmeddelande.

DreamWorks  Studios grundades 1994 av bland annat Steven Spielberg. Jättebolaget har på senare tid  producerat filmer som "Real Steel" med Hugh Jackman i huvudrollen,  Steven Spielbergs "War Horse" samt "The Help", som har spelat in över 200 miljoner  dollar.  

Under  2011 hade Nordisk Film en total omsättning på 2 490 miljoner danska kronor.  Nordisk Film har cirka 1 000 medarbetare i Danmark, Sverige, Norge och  Finland.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Nordisk FilmDreamworks

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.