Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Du kan aldrig ana vad Buzzfeed ska göra...

Publicerad: 29 maj 2015, 06:18

Klickdrivande nyhetssajten Buzzfeed vill börsnotera och expandera internationellt. Skattemiljoner till sponsring i Göteborg, hovets ilska och så fick ett byggbolag Reinfeldt till Almedalen. Läs fler nyheter i morgonsvepet.


Buzzfeed planerar expansion och börnotering
Amerikanska Buzzfeeds framgångar som klicksajt har inspirerat till efterföljare i medievärlden. Nu planerar nyhetssajten både en börsnotering och att expandera internationellt, enligt vd Johan Peretti, rapporterat Affärsvärlden. Beskedet lämnades på en teknikkonferens, men några detaljer om när börsnoteringen ska ske nämndes inte. Dessutom görs en satsning på videoinnehåll, berättade Peretti, som tidigare varit med och grundat Huffington Post.
Buzzfeeds tog i augusti förra året in 50 miljoner dollar från välkända riskkapitalbolaget Andreessen Horowitz och värderingen uppgick då till 850 miljoner dollar.

Yahoo stäms för spionage i annonsjakt
Yahoo åtalas för att ha spionerat på miljontals mejlkonton för att få information till marknadsföring. En miljon personer för en grupptalan i en rättegång mot det amerikanska företaget, skriver Expressen och BBC.
Yahoo har spionerat på innehållet i mejl som skickats från andra konton än Yahoos. Syftet har varit att få information för att kunna sälja annonser, men företaget hävdar att personerna själva ska ha tillåtit spionaget.

Skattemiljoner sponsrar Volvo Ocean race
Göteborgs stad betalar över 25 miljoner kronor när Volvo Ocean race går i mål i stan i juni. De kommunala bolagen Göteborg & Co, Göteborgs hamn och Älvstranden utveckling betalar tillsammans 25 miljoner kronor för att arrangera eventet, avslöjar SVT Nyheter Väst. Utöver det går flera kommunala verksamheter in och agerar sponsorer, till exempel Göteborgs energi som bidrar dels med energi till ett värde av 1,5 miljoner kronor och dels med en halv miljon kronor på en informationsutställning om arbetet man bedriver i staden. Framtidskoncernen, som äger samtliga kommunala bostadsbolag, sponsrar eventet med 800.000 kronor.

Så fick byggbolaget Reinfeldt till Almedalen
Personliga nätverk ger ofta utdelning. Så även för det lilla byggbolaget Panghus som har skaffat sig en rejäl publikmagnet till Almedalsveckan. Tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt ställer upp och föreläser. Allt med hjälp av pr-byrån Ullman PR.
Vi känner Fredrik Reinfeldt personligen och han kunde tänka sig att ställa upp, skriver Panghus vd Johan Magnusson i ett mejl till Dagens Opinion.

Hovet rasar mot Svensk Damtidning
Hovet har kopplat in juridiska rådgivare för att se över en artikel i Svensk Damtidning. I artikeln hängs Chris O´Neill ut som deprimerad, han påstås tycka att kungafamiljen är för präktig och han trivs inte i Sverige.
– Svenska Damtidning far med osanning, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren till Dagens Media.

Google satsar på internet of things
Brillo heter Googles nya operativsystem skräddarsytt för internet of things, vilket är små resurssnåla enheter. Brillo ska bland annat användas i de uppkopplade enheter som utvecklas av Nest. Detta presenterades på Googles utvecklarkonferens I/O på torsdagskvällen, skriver Omni. Här kan du läsa fler nyheter från konferensen.

Katarina Ekspong

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.