Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Du och dina kollegor kan ta er i häcken”

Publicerad: 14 mars 2012, 10:47

Pieter Tham.

Medieprofilen Pieter Tham, som grundade TV8, debuterar nu med en spänningsroman; ”Rekordvinnaren”. – Själv tycker jag att den är skitbra, berättar Pieter Tham till Resume.se


Ämnen i artikeln:

TV8

Pieter Tham har lämnat sin 20-åriga mediekarriär bakom sig och driver numera investeringsföretaget Tham Invest inriktat på skog och fastigheter, Tham bor under helgerna på landet samt skriver böcker.

”Rekordvinnaren”, utgiven av Bladh by Bladh, behandlar det kända temat pengar-lika-med-lycka/olycka, en problematik som romanens huvudperson får tampas med då denne vinner en kvarts miljard kronor.

– Det är en känd härlig klyscha att pengar inte leder till lycka, säger Pieter Tham till Resume.se

Idén till ”Rekordvinnaren” föddes utifrån fenomenet nätdejting, som enligt Pieter Tham, innebär bland annat osäkerhet och utnyttjande.

– Det är osäkert där ute, det är en okontrollerad värld. Pressen skrev så mycket om just nätdejting och då väcktes idén till boken, berättar Pieter Tham.

Romanen har tagit Pieter Tham tre år att skriva och en ny roman är på gång, då med samma huvudperson.

Saknar du medielivet?
– Nej det gör jag verkligen inte, du och dina kollegor kan ta er i häcken, skrattar Pieter Tham.

Erika Siljendal

Ämnen i artikeln:

TV8

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.