Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dubbelt upp efter SvD:s avslöjanden

Publicerad: 30 januari 2015, 14:30

Maria Rimpi, chef för SvD Näringsliv.

Det går bra nu för SvD Näringsliv. Efter tidningens avslöjanden har två förundersökningar bekräftats i dag. Dels i SCA-härvan och dels mot det misstänkta jävet kring Northland Resources.


Ämnen i artikeln:

Andreas CervenkaSvDSCATorbjörn IsacsonMaria Rimpi

Svenska Dagbladets granskning av SCA har fått stort genomslag de senaste månaderna. Nyligen ledde det till att höjdaren Sverker Martin-Löf lämnade samtliga uppdrag inom Industrivärden. Flera bedömare har menat att reportrarna Andreas Cervenka och Torbjörn Isacson ligger bra till för flera journalistpriser framöver.

I dag avslöjar tidningen att Riksenheten mot korruption har inlett en förundersökning om de skandalartade turerna i bolaget. Men inte nog med det. Också i fallet med det tidigare kommunalrådet i Pajala vars kopplingar till Northland Resources misstänks vara jäviga har en förundersökning inletts. Även det efter SvD Näringslivs granskning.

Att rättsväsendet väljer att agera i båda fallen fick SvD Näringslivs chef Maria Rimpi att jubla på Twitter:

"Idag har två förundersökningar inletts tack vare @SvDNaringslivs journalistik - härvorna i Northland och SCA. Ett gott dagsverke!"

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.