Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Duchovny kritiseras för rysk reklamfilm

Publicerad: 27 juli 2014, 20:37

David Duchovny i blåsväder.

David Duchovny får skarp kritik för sin medverkan i en rysk reklamfilm, New York Times uppmanar kongressen att legalisera marijuana och Christian Falks sommarprogram berörde lyssnarna djupt.


Ämnen i artikeln:

New York TimesMorgonsvepetAmazonChristian Falk

Duchovny kritiseras för rysk reklamfilm
”Arkiv X”- och ”Californication”-stjärnan David Duchovny kritiseras hårt för sin medverkan i en reklamfilm för ett ryskt öl. Duchovny har rötter i östeuropa och i filmen, med tydliga rysk-patriotiska inslag, frågar han sig hur hans liv hade blivit om han fötts i Ryssland.
– Om jag varit ryss hade jag haft mycket att vara stolt över, filosoferar Duchovny i filmen.
Även ryssar är kritiska till reklamfilmen, uppger AFP (via Omni).
(Se filmen längst ner)

New York Times: Tillåt marijuana
New York Times uppmanar i en ledare politikerna i kongressen att legalisera marijuana för personer över 21 år. Tidningen drar paralleller till  alkoholförbudet i USA på 1920- och 30-talet. Enligt ledarskribenten utgör inte måttligt bruk av marijuana någon risk för vuxna som är friska. Enligt tidningen är de sociala kostnaderna för förbudet för hög.

Christian Falks gripande sommarprogram
I sitt gripande sommarprat, som sändes postumt i lördags, hälsade Christian Falk bland annat till sin döde son:
– Jag har bara några saker kvar att fixa. Sen kommer jag.
Falk avled förra veckan, men hans förinspelade program sändes ändå som planerat, enligt hans eget och familjens önskemål.
Och tårarna rann på lyssnarna, vilket förmedlades i sociala medier.
"Har just hört Årets Sommarprogram. Är helt knockad. Christian Falk. Tack för musiken och orden. Vila i frid", skrev SVT-profilen Anna Hedenmo på Twitter.
"Fullständigt förkrossande #sommarip1 av Chrillan Falk. Må du ha mött William och Zappa i himlen nu", skrev Aftonbladets Fredrik Virtanen.

Hachette i storbråk med Amazon
Den amerikanska bok- och magasinsjätten Hachette är ligger i fejd med  näthandelstjänsten Amazon om prissättningen på e-böcker. Men enligt många handlar bråket om mer än det. Under förhandlingarna ska Amazon ha ökat på leveranstiden för böcker från Hachette, rapporterar SR:s Kulturnytt.

Isabel Adrian stäms efter pr-fest
"Svenska Hollywoodfruar”-profilen och Expressen-poddaren Isabel Adrian stäms av en festfixare i Los Angeles för uteblivna betalningar, skriver Aftonbladet.
– Det var meningen att Isabel Adrian skulle stå för allt med eventet men smet från varenda kostnad för hela kalaset, säger Fancy Alexandersson som stämt Isabel Adrian.

Leif GW:s identitet kapad

Leif GW Persson har fått sin identitet kapad av kreditbedragare, skriver Aftonbladet. En motorcykelhjälm har köpts i hans namn och Leif GW Persson fick en faktura på 4 324 kronor.
- Det är klart att jag hittar honom. Den punkten behöver ingen tveka på. Han är en död man, om man skulle uttrycka sig drastiskt, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.