Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Dumt att ta in henne som VM-reporter"

Publicerad: 11 februari 2011, 09:18

Petter Northugs flickvän Rachel Nordtømme är klar som skid-VM-reporter för norska TV2 – trots kritiken. – Det är dumt av TV2 att ta in henne rent pressetiskt, säger Petter Northugs presstalesman, Otto Ulseth, till TV2:s ”God kveld Norge”.


Ämnen i artikeln:

Petter Northug

Rachel Nordtømme.

Rachel Nordtømme ska bevaka skid-VM som reporter för programmet ”Senkveld”. Men det faktum att hon är skidstjärnan Petter Northugs flickvän gör det hela besvärligt. Det hela har kritiserats, och till och med Petter Northugs presstalesman tycker att det är fel.

– Det är dumt av ”Senkveld” att ta in Rachel Nordtømme rent pressetiskt. Det verkar som om sport- och underhållningsjournalistiken menar att de kan ha helt andra pressetiska standarder än resten av journalistiken, säger Petter Northugs presstalesman, Otto Ulseth, till TV 2:s ”God kveld Norge”, enligt Kampanje.com.

Prosjektledaren för ”Senkveld” i TV 2, Bård Eriksen, ser inga problem med att Petter Northugs flickvän ska vara VM-reporter.

– Det är överhuvudtaget inget pressetiskt problem. Och jag menar att Otto Ulseth inte kan säga något som helst om detta för han vet inte vad Rachel Nordtømme ska göra på ”Senkveld”. När han får se det kommer han att förstå att det bara är artig underhållning, säger Bård Eriksen.

Under fotbolls-VM i fjol var spanska målvakten Iker Casillas flickvän Sara Carbonero reporter. Hon intervjuade sin pojkvän under mästerskapet och fick även en kyss i sändning efter finalen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Petter Northug

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.