Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Duschkameror i Sotji?

Publicerad: 7 februari 2014, 08:26

Foto: Colourbox

Journalisterna som twittrat om de usla förhållandena på hotellen i Sotji, ljuger. Det vet rysslands biträdande premiärminister eftersom han kameraövervakar dem i duschen.


Ämnen i artikeln:

Sotji

Övervakar ryska regeringen OS-journalisterna i duschen? Den fråga väcks nu efter ett uttalande av rysslands biträdande premiärminister Dmitry Kozak som kan tolkas som att hotellrummen är kameraövervakade.

Det skriver i dag Huffington Post.

Kozak, som är ansvarig för OS-förberedelserna, avfärdar journalisternas twitter, som visar fallfärdiga rum, brunt vatten och mycket annat. Han menar att journalisterna medvetet försöker sabotera bilden av Sotji.

Och han menar att han kan bevisa att journalisterna twitter är osanna:

– Vi har övervakningsfilm från hotellen som visar hur människor sätter på duschen, riktar munstycket mot väggen och sen lämnar rummet under hela dagen, sa Kozak till en journalist som sedan stoppades från att ställa följdfrågor.

Uttalande är svårt att tolka på något annat sätt än att rummen är kameraövervakade. Men det kan också vara ett totalt misslyckat försök till pr-kontroll från Dmitre Kozaks sida.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Sotji

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.