Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dygnet Runt hänger löst

Publicerad: 28 februari 2008, 13:29

Sydsvenskans håller just nu på att se över framtiden för deras nöjestidning ”Dygnet Runt”. – Det har inte gått så bra som vi hade hoppats, säger Jonas Gruvö, tf chefredaktör på Sydsvenskan.


Kommer ni att lägga ner Dygnet Runt?
– Vi håller på att se över utgivningsplanen för den och det kan mycket väl bli så att vi nu kommer ut med sista numret i dess nuvarande form, säger Jonas Gruvö.

Varför gör ni detta?
– Dels har mediebilden blivit en annan under den senaste tiden och dels har det inte gått så bra som vi hade hoppats, säger Jonas Gruvö. Han tillägger.
– Journalistiskt har den gått bra men inte ekonomiskt.

Sydsvenskan har nyligen tagit över Citys Malmöedition samt en majoritet av aktierna i Skånemedia som ger ut Ystads Allehanda, Trelleborgs Allehanda och Kristianstadsbladet.

Dygnet Runt, som bevakar nöjes-, kultur- och kroglivet i Malmö och Lund, ges idag ut som en gratistidning på stan. Sedan 2006 distribueras den därmed inte längre direkt till Sydsvenskans prenumeranter. Samtidigt som tidningens distribution förändrades genomfördes även en del andra nyheter. Bland annat gjordes formen om, redaktionen blev större och tidningen fick en egen hemsida.
Alldeles nyligen gick tidningen också från en veckas utgivning till att komma ut var fjortonde dag. Nästa nummer är planerat att komma ut den 13 mars.

Vad händer med personalen om tidningen läggs ner?
– Ingenting, det är bara det tryckta som vi inte vet vad vi ska göra med. Dygnet Runt kommer att fortsätta producera material till webben och det finns inga planer på nedskärningar bland personalen, säger Jonas Gruvö.

Läs även: Sydsvenskans vinst: 102 miljoner

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.