Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dyrbar nyhetsmiss för Expressen

Publicerad: 15 oktober 2010, 16:39

Thomas Bodström har bestämt sig för att hoppa av från riksdagen avslöjade Aftonbladet på fredagsmorgonen. Nu väljer Expressen att trycka upp en extraupplaga om nyheten.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Expressen har punktmarkerat Thomas Bodström sedan frågetecknen kring hans politiska framtid började dyka upp.

Tidningen har skrivit ett avslöjande om hans avancerade skatteplanering som gjorde den förre justitieministern rasande och direktsände riksdagens beslut att inte ge honom föräldraledigt i webb-tv.

Dock missade de själva kulmen i rapporteringen, Thomas Bodströms avgångsbesked som istället rapporterades via en exklusiv intervju i Aftonbladet.

– Det här är en stor politisk nyhet som vi förstås gärna hade varit först med, men givet en rad kända förutsättningar var det kanske inte så konstigt att den istället placerades i Aftonbladet, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Samtidigt menar Thomas Mattsson att tidningen inte har några direkta problem i sin relation med Thomas Bodström.

– Vi har, senast i dag, intervjuat Thomas Bodström ett flertal gånger och det är inga konstigheter alls. Bodström var kritisk mot en artikel, och det har vi också redovisat i tidningen.

Expressen har gett nyheten stort utrymme på sin sajt under dagen, en vanlig kompensation när rivalen var först med en nyhet och väljer nu att öppna på plånboken ordentligt och trycka en extraupplaga av papperstidningen.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.