Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Dystert för Herencos Hallpressen

Publicerad: 2 september 2013, 14:33

Hallpressen går med förlust för första gången på många år. Det sent inkomna bokslutet visar att omsättningen 2012 föll med 10 procent till en halv miljard och koncernen gjorde en förlust efter finansnetto på 13,7 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


Hallpressen omfattar tio lokaltidningar i Småland och Västergötland, tryckeri, gratistidningar, sajten Jnytt och Riksmedia. Tidningsimperiet har varit en säker kassamaskin för ägarfamiljen Hamrin.

I fjol avgick koncernens vd Roger Jonsson och ersattes av veteranen Pär Fagerström. Ett omfattande rationaliseringsprogram inleddes redan i fjol för att samordna produktionen av tidningarna.

Hallpressen har gjort sig känd för hård kostnadsmedvetenhet, men tvingades i fjol investera i nya pressar för full fyrfärg samt en ny packsal med ibladningsmöjlighet. Koncernen har varit sen med satsningar på nätet och lanserade först i våras sajter för sex av sina morgontidningar.

Hallpressen ägs av familjen Hamrins industrikoncern Herenco, som i fjol gjorde en vinst på 200 miljoner kronor och utan svårighet täckte tidningsförlusterna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev