Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

E-boksläsningen ökar – pappersböcker minskar

Publicerad: 28 december 2012, 07:54

En läsplatta från Sony modell 2008

En färsk undersökning visar att 23 procent av amerikanerna läste en e-bok det senaste året. Detta medan andelen som läst en pappersbok minskade från 67 till 72 procent.


Fler och fler amerikaner läser e-böcker. En ny rapport från analysföretaget Pew Internet & American Life Project som släpptes i går visar att 2012 inte varit något undantag.

I undersökningen uppger 23 procent av alla amerikaner över 16 år att de läst minst en e-bok under det senaste året. När samma rapport presenterades 2011 låg motsvarande siffra på 16 procent, det skriver Comuputer Sweden.

En huvudorsak till ökningen enligt Pew är det ökande användandet av både surf– och läsplattor. Antalet personer i USA som äger en surfplatta har nu överstigit 33 procent jämfört med 18 procent vid 2011 års slut.

Rapporten visar också att antalet amerikaner som läser pappersböcker har minskat från 72 procent förra året till 67 procent i år.

Undersökningen bygger på mätningar av 2 252 amerikaner under perioden 15 oktober till 10 november.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.