Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

E-sport större än OS

Publicerad: 9 augusti 2016, 06:47

OS är stort online, men e-sport är större.

Foto: Wikimedia Commons

E-sport krossar OS tittarmässigt, NBC gör program för Snapchat och Pokémon Go uppdaterar appen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

OS 2016E-sportNBCMorgonsvepetOS i RioAffärerGoogleSnapchatUsain Bolt

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


E-sport större än OS online i USA
E-sport är mer populärt än OS, åtminstone online. Det visar nya siffror från bredbandsbolaget Sandvine som jämfört siffror mellan OS, och användandet av Twitch, som är Amazons plattform för spel online. Mätningarna genomfördes i USA.
Inga goda nyheter för NBCUniversal som betalade storkovan för rättigheterna att visa OS på tv och online.
Viasat har sändningsrättigheterna till OS i Sverige. OS-invigningen sågs av totalt 183 807 tittare natten mot lördag.

NBC gör program på Snapchat
Tidigare i år berättade NBC att de skulle ta OS i Rio till Snapchat. Nu planerar de även att producera Snapchat-episoder från shower som Saturday Night Live och The Voice. The Voice har premiär på Snapchat den 22 augusti, skriver The Verge.
Alicia Keys, Miley Cyrus, Adam Levine och Blake Shelton kommer att medverka i spelet, där de kommer att vara domare för användare som skickar videos. Vinnarna kan sedan få vara med i det traditionella tv-programmet.

Pokmon Go uppdaterar appen
Igår släpptes en ny version av det populära spelet Pokémon Go. Där har utvecklaren Niantic bland annat lagt till ett varningssystem som ska förhindra olyckor i samband med bilkörning. Dessutom har de fixat ett flertal buggar och gjort att appen slukar mindre av telefonens batteri. Det är nu också möjligt att byta användarnamn – men bara en gång, skriver Recode.

Google köper Orbitera
Som ett led i att trappa upp konkurrensen mot jättar som Microsoft vad gäller företagstjänster, köper Google start-upen Orbitera för över 100 miljoner dollar, enligt källor till Techcrunch. Orbitera har utvecklat en plattform – en marknadsplats – för att köpa och sälja cloud-baserad mjukvara.

Två journalister döda i Pakistan
På måndagen skedde ett självmordsattentat i Quetta i Pakistan, som krävde 70 människors liv. Bland de döda finns två journalister som arbetade för lokala TV-medier, enligt AP. En tredje journalist ska ha skadats i attacken som skedde mot ett sjukhus, där journalisterna varit för att rapportera. Ansvaret för attackerna har den militanta gruppen Jamaat-ul-Ahrar tagit på sig.

Norska reportern sjöng på Usain Bolts presskonferens
Under Usain Bolts presskonferens under OS i Rio var stämningen allt annat än torr. Till tonerna av en sambaorkester dansade OS-stjärnan omkring och skulle få vad de samlade journalisterna trodde var en fråga, av den norske reportern Nicolay Ramm.
– Jag har ingen fråga. Jag ville bara säga att jag verkligen älskar dig, mannen, sa han. Sedan bjöd han på skönsång. Det skriver Aftonbladet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev