Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

E24 i Norge sparkar recensenter

Publicerad: 10 mars 2009, 07:36

Norska E24s redaktör Per Valebrokk har slängt ut sina två krogrecensenter Torgrim Eggen och Gert Nygårdshaug. De kunde inte hålla isär fiktion och verklighet.


Duons presentation på E24.no

Norska E24, systersajt med E24.se, har haft en udda duo av matrecensenter. Torgrim Eggen och Gert Nygårdshaug är båda författare till vardags och krogtesterna åt E24 är extraknäck sedan 2006.
Men det har uppenbarligen inte klarat av att hålla isär sina roller.

Krogrecensionerna har serverats som dialoger om maten mellan författarna. Ungefär som de satt vid krogbordet och diskuterade.
Men upplägget är fejk, avslöjade matsajten aperitif.no i går. Medarbetarna på Aperitif hade nämligen sett Torgrim Eggen äta på en krog i Oslo i annat sällskap än Gert Nygårdshaug. Men i recensionen som kom sedan på E24.no var det den vanliga författardialogen.

E24s redaktör Per Valebrokk agerade snabbt och brutalt.
– Eggen och Nygårdshaug är bra författare men deras förhållande till journalistik är uselt. Man rör inte ihop fiktion och journalistik. Punkt slut. Att Eggen och Nygårdshaug att försöker skoja bort det här gör mig säker på att de bör hålla sig undan journalistyrket framtiden. De kommer i vilket fall inte bli lästa på E24, förklarar han för Kampanje.

Torgrim Eggen ser däremot inget konstig i deras recensioner.
– Jag är ju en diktare., säger han.
– Allt i recensionerna är sant med undantag för samtalen som är fiktion. Och det har jag inga moraliska betänkligheter om.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.