Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ebba von Sydow gör halv miljon i vinst

Publicerad: 10 mars 2014, 13:34

Ebba Kleberg von Sydow.

Foto: Isabelle Pedersen.

UPPDATERAD SVT-profilen Ebba Kleberg von Sydow minskar nettoomsättningen med cirka en halv miljon kronor till 1 miljon kronor – bolaget har brutet räkenskapsår. Vinsten landar på strax under en halv miljon kronor. Ebba von Sydow plockar ut 150 000 kronor.


Ämnen i artikeln:

Ebba Kleberg von SydowSVT

Ebba Kleberg von Sydows bolag, Ebba von Sydow AB, driver  konsultverksamhet inom media och journalistik.

Hon är bland annat  programledare för Go´kväll och har en blogg på svt.se

Nettoomsättningen  i hennes bolag minskar från nära 1,5 miljoner kronor till strax över 1  miljon kronor – bolaget har brutet räkenskapsår.

"Anledningen till minskningen 2013 är högst naturlig, då jag har fick barn i februari och har varit föräldraledig.", skriver Ebba Kleberg von Sydow till Resumé.

Resultat efter  finansiella poster, finansnettot, gick från 511 000 kronor till 439 000  kronor. Det vill säga en minskning med 72 000 kronor.

Löner och andra  ersättningar sjönk från drygt 500 000 kronor till strax över 250 000  kronor.  Det vill säga ungefär en halvering.

"I övrigt är jag  mitt uppe i vårsäsongen av mina lördagar för Gokväll. Tittarsiffrorna  har varit fantastiska, vi har varit över 800.000 tittare och vi har  snittat på cirka 700.000. Det är rätt svindlande, och förstås väldigt  roligt", skriver Ebba Kleberg von Sydow.

I april kommer hennes nästa bok, "Fest med systrarna von Sydow" som är en  uppföljare på kokboken som hon skrev med sin syster Amy.

"Vår första kokbok  blev en succé och vi har jobbat med festboken i över ett år, så nu  längtar jag efter att få den från tryckeriet", skriver Ebba von Sydow.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Ebba Kleberg von SydowSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.